Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım Projesi Sürüyor

Sultangazi Belediyesi, yaşlı ve hastaların bakım hizmetleri için başlattığı ?Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım? projesini sürdürüyor. Eğitimli bakım elemanlarının sektöre katılımlarını sağlayacak proje ile yaşlıların yaşam

Güncel 6.05.2016 10:44:35 0
Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım Projesi Sürüyor
Sultangazi Belediyesi, yaşlı ve hastaların bakım hizmetleri için başlattığı ?Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım? projesini sürdürüyor. Eğitimli bakım elemanlarının sektöre katılımlarını sağlayacak proje ile yaşlıların yaşam standartlarının artırılması amaçlanıyor.
Sultangazi Belediyesi, yaşlıların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla başlattığı ?Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım? projesini sürdürüyor. İŞKUR İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen projenin eğitim başvuruları 9 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. 13 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek başvurular Sultangazi Belediyesi Halkla İlişkiler bölümünden alınacak formlarla yapılacak. 16 Mayıs Pazartesi günü başvurular arasından mülakatla seçilecek 50 kişi eğitimleri almaya hak kazanacak.
Projeye 16 yaşından büyük ve son altı ay içerisinde İŞKUR?un herhangi bir eğitim programına katılmamış tüm sigortasız işsizler başvuru yapabilirken. 23 Mayıs Pazartesi günü başlayacak eğitimler 2 Eylül Cuma günü sona erecek. 70 iş gününü kapsayan 560 saatlik eğitimlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacak olan kursiyerler, istihdam edilmek üzere eleman arayan kurumlara yönlendirilecek.
YENİ İSTİHDAM ALANLARI
?Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım? projesi ile eğitim seviyesi düşük işsiz kadın ve erkek nüfusun meslek edinmesi sağlanarak istihdamın arttırılması hedefleniyor. Hasta bakımı konusunda nitelikli personel yetiştirmeye yönelik hazırlanan proje ile sektördeki kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.
Eğitimli bakım elemanlarının sektöre girişini sağlayacak projeyle birlikte bakım hizmet kalitesi ve dolayısıyla yaşlı ve hasta bireylerin yaşam kalitesi standartlarının artırılması amaçlanıyor.

Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °