Moğolistan Shariin-Gol Belediyesi'nden Türkiye'ye ziyaret

İki şehir arasındaki ilişkileri pekiştirmek üzere Tunçbilek ve ShariinGol Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

Güncel 23.04.2016 12:42:02 0
Moğolistan Shariin-Gol Belediyesi

İSTANBUL (AA) - Moğolistan Shariin-Gol Belediyesi yetkililerine yönelik düzenlenen 'Belediyecilik Çalışmaları ve Madencilik Hizmetleri' konulu Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı tamamlandı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden (TDBB) yapılan açıklamaya göre Birlik'in, Kütahya Tunçbilek Belediyesi iş birliğinde, TDBB üyesi Shariin-Gol Belediyesi yetkililerine yönelik 12-20 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlediği Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı sona erdi.

Program kapsamında 12-16 Nisan tarihlerinde Tunçbilek Belediyesinin şehir planlama, madencilik, kültür, sosyal işler ve sağlık hizmetleri konularında sunum ile açık ve kapalı maden sahası gezileri gerçekleştiği programa Shariin-Gol Belediye Başkanı Dovdon Amarsanaa, belediye meclis üyeleri ve yetkililerinden oluşan 7 kişilik heyet katıldı.

İki şehir arasındaki ilişkileri pekiştirmek üzere Tunçbilek ve Shariin-Gol Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

İmza törenine başta iki belediyenin başkanları olmak üzere, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Garp Linyitleri İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Çokuslu, Tunçbilek Belediyesi meclis üyeleri, çevre belediye başkanları, daire başkanları, Maden-İş Sendikası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, imza töreninde yaptığı konuşmada, imzaladıkları protokolün belediyeler arasındaki iş birliğini güçlendireceğini bildirdi.

Moğolistan'ın Shariin-Gol Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını aktaran Aşkın, bundan sonra kardeş şehir ilişkilerini hem ekonomik, hem kültürel hem de sosyal anlamda geliştireceklerine inandıklarını dile getirdi.

Aşkın, 'Bu anlamda Shariin-Gol Belediyesi Başkanı ve meclis üyelerine beldemize geldikleri için teşekkür ediyor, bu protokolün kardeş kent halkına ve beldemize hayırlı olmasını temenni ediyorum' ifadelerini kullandı. Shariin-Gol Belediye Başkanı Amarsaana ise iki belediyenin ortak noktalarının altını çizerek işbirliğinin daha da derinleştirilmesini arzuladıklarını ifade ederek, ev sahibi Tunçbilek Belediyesine teşekkür etti.

TDBB Genel Sekreteri Solak da koordinatör kuruluş olarak böyle ilişkilerin kurulmasının önemli faaliyet alanlarından biri olduğunu vurguladı ve şunları kaydetti:

'Kardeş şehir ilişkilerinin kurulması TDBB olarak bizim için çok önemli; ancak daha da önemli olan bu ilişkilerin somut projelerle sürdürülebilir kılınması. Umuyorum, pek çok ortak noktası olan iki maden şehri Tunçbilek ve Shariin Gol belediyeleri, kardeşliklerini derinleştirecek projelere imza atacaklardır.'

Kardeş şehir Tunçbilek ile gerçekleştirilebilecek uygulamalı eğitim ve staj programları, iki şehrin isimlerinin karşılıklı olarak caddelere verilmesi, ağustos ayında gerçekleştirilmesi muhtemel Moğolistan ziyareti gibi konular toplantının ana gündemini oluşturdu.


Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °
Perşembe 41.5 ° / 26.9 °