Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük konukları heyecanlı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak çocuklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışacakları için duydukları mutluluk ve heyecanı anlattı İlk mektubunu Erdoğan'a yazan ilkokul

Güncel 22.04.2016 12:24:03 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katılacak çocuklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışacakları için duydukları mutluluk ve heyecanı dile getirdi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca her ilden belirlenen 81 öğrencinin yanı sıra aralarında şehit, gazi çocukları ile engelli, üstün yetenekli ve devlet koruması altında bulunanların da yer aldığı toplam 200 çocukla yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek.

Özel davetle ağırlanacak öğrenciler arasında yer alan, Erdoğan'a mektup yazan çocuklar, Cumhurbaşkanı ile tanışacakları için mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtti.

- '23 Nisan için sevinçliyim, yalnız buruk bir sevinç bu'

Davetlilerden Talatpaşa Ortaokulu beşinci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Yasin Bektaş Ünal, AA muhabirine, Cumhurbaşkanından davet aldığında çok heyecanlandığını söyledi.

Erdoğan'ı çok sevdiğini anlatan Ünal, 'Sevinçliyim, heyecanlıyım Sayın Cumhurbaşkanımızı göreceğim için.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1,5 yıl önce mektup yazdığını bildiren Ünal, mektubunda 'Tek hayalim çocuk bayramlarında kabul ettiğiniz çocukların yerinde olmak. İzin verirseniz sizi yakından görmek ve ailemle birlikte resim çektirmek istiyorum.' ifadelerine yer verdiğini kaydetti.

Ünal, '23 Nisan biz çocukların eğlencesi, tüm dünya çocuklarının günü. 23 Nisan için sevinçliyim, yalnız buruk bir sevinç bu. Çünkü Akdeniz ile Ege Denizi'nde boğulan çocukların ve son zamanlarda kaybolan çocukların sayısı arttı. Savaşlarda da hayatını kaybeden çocuklar fazlalaştı.' şeklinde konuştu.

Ünal, büyüklere 'Çocukların kalbi ekilmemiş bir tarlaya benzer. Ne ekerseniz o tutar.' diye seslendi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel şiir

Mamak Çocuk Sevenler İlkokulu üçüncü sınıftan 9 yaşındaki Hayrünnisa ile Karapürçek Ortaokulu yedinci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ceren Dağaşan kardeşler, geçen yıl Erdoğan'a yazdıkları mektupta, 'sevgilerini ve kendisini görmek istediklerini' anlattıklarını belirtti.

'Mektubumuzda 'Sizi görmeyi çok istiyoruz. Bir gün siz bize uğrayın ya da ailecek sizi ziyaret edelim' demiştik. Şiir de yazmıştık ve onu da göndermiştik.' diyen Ceren Dağaşan, kendisinin psikolog, kardeşinin ise kalp cerrahı olmak istediğini dile getirdi.

Hayrünnisa Dağaşan ise babasıyla yazıp Erdoğan'a gönderdikleri 'Cumhurdan Cumhurun Reisine Saygı ve Hürmetle' adlı şu şiiri okudu:

'Cumhuriyet tarihi görmedi böyle şanlı bir yükseliş/Ufkunda yeni Türkiye vardı, engel olmadı hiçbir hain direniş/Makam, mevki geçiciydi, belliydi, içindeki hayırlı sesleniş/Halkın içindeydin yine halka oldun başkan/Reisti mevkin ama halktı tavrın, olmadı unutan/ Utanmazlardı hep bir kumpas hep bir yıkım içinde olan/Ne var ki yıkılmadın Recep Tayyip Erdoğan/Rabbime hamdolsun, günümüze, Reisimize/Endişe yok, engel yok inşallah yükselişimize/İnandın, inandırdın su serptin yüreklere/Sen, ben, o değil. Millet dedin her yerde/İnşallah, biz de millet olarak seninleyiz her yerde.'

- İlk mektubunu Cumhurbaşkanına yazdı

Atapark İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Şevval Neva Aydoğan, Erdoğan'a 2 yıl önce mektup yazdığını ifade ederek, 'Cumhurbaşkanını çok sevdiğim için yazdım mektubu, 'Lütfen beni makamınıza çağırın. Ben sizi çok seviyorum' dedim.' şeklinde konuştu.

Ana sınıfında okuma yazma öğrendiğini ve birinci sınıftayken ilk mektubunu Cumhurbaşkanına yazdığını kaydeden Aydoğan, Erdoğan'ın davetini duyduğunda çok mutlu olduğunu ve heyecanlandığını bildirdi.

Aydoğan, davet için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan'dan, kanserli kuzeninin iyileşebilmesi için yardım ricasında bulunacağını da dile getiren Aydoğan, büyüyünce vatanı ve milleti korumak için savcı olmak istediğini sözlerine ekledi.


Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °