ARINÇ'IN KURNAZLIĞI TUNÇDİREK'E ÇARPTI

Anayadaların kutsal metinler olmadığını söyleyerek seçim süresinin uzatılması için partisine ön açmak isteyen Bülent Arınç'a, DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek'den sert cevap geldi: "Anayasa çiğnenenez, çiğnetmeyiz."

Güncel 15.02.2023 14:04:00 0
ARINÇ

HABER MERKEZİ

Deva Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, AKP kurucularından eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın “Anayasalar kutsal metinler değildir” diyerek seçimlerin ertelenmesi çağrısında bulunması ile ilgili yaptığı açıklamada “Sayın Arınç, Anayasa kesindir. Ana hukuk başka bir hukukla çiğnememez, çiğnetmeyiz”dedi. Tunçdirek, Anayasanın 78'inci maddesinin gayet açık ve net olduğunu belirterek TBMM’de 400 milletvekili oyunun alacağı savaş kararı dışında seçimin kesinlikle ötelenemeyeceğini söyledi.


Tunçdirek açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yaşadığımız büyük deprem mücbir sebep sayılamaz. Bu yüzden savaş dışındaki herhangi bir nedenle seçimlerin ertelenmesi hukuken mümkün değildir. Arınç’ın çağrısı dikkate alınarak YSK seçim tarihleri üzerinde hiçbir değişiklik yapamaz. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ek 4'üncü maddesine göre YSK, seçim işlemleri için kanunlarda öngörülen tarihleri ve süreleri belirlemek dışında seçim tarihini değiştiremez. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı kabul etmek durumunda değilim. Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum' demişti. Arınç, Erdoğan’ın ayak izine basa basa yürüyor. Keza iktidarın fiili ortağı Devlet Bahçeli de Anayasa Mahkemesi’ni defaatle tehdit etmiş, 'Anayasa Mahkemesi’nin kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır'demişti. Nedir bu sizlerin Anayasa ve anayasal kurumlarla alıp veremediğiniz. Kaldı ki üçüncü kez adaylığı, diploma konusu problemli, yetmezmiş gibi şimdi de seçim iptali istiyorsunuz. Siz iktidarın 21 yıl değil sonsuza kadar iktidarda kalmasını istiyorsunuz; ama millet olarak biz sizin süresiz, keyfi iktidarınızdan ülke olarak çok yorulduk. Anayasayı çiğneyip sivil darbe teşebbüsünüze izin vermeyeceğiz.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °