Akşener: "'İstanbul'u HDP kazandırdı' diyenlere başarılar diliyorum"

İyi Parti’nin 3. Olağan Kurultayı'nda tek aday olan ve 1151 oyun 1127’sini alan Meral Akşener, yeniden Genel Başkan seçildi.

Güncel 24.06.2023 19:39:00 0
Akşener:

Akşener’in tek aday olduğu İyi Parti’nin 3. Olağan Kurultayı “Rotamız net, pusulamız millet” sloganıyla bugün başladı.

ATO Congresium’da gerçekleştirilen kurultayda Akşener’in gelmesi ve delegeleri selamlamasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu.

Kurultayda, İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu divan başkanlığına, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Kadriye Ünler de başkan yardımcılığına seçildi. Daha sonra gündem gereği saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Akşener, kurultayda yaptığı konuşmada, partisine ve muhalefete ağır sözlerle yüklenirken, "Bugün hesaplaşıyoruz, hesap veriyorum, hesap soracağım sonra! Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik, saygısızlık bitmiştir! Herkes haddini bilecek" dedi.

Akşener, bazı muhalif "kanaat önderlerinin" ve "siyasi elitlerin" seçim yenilgisinden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttuğunu, ardından "dengelemek için" kendisine yüklendiğini belirterek, "Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz, korktunuz. Aynı, 'İstanbul'un kazanılmasının sebebi HDP'dir' dediğiniz gibi... İyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum!" diye konuştu.

Akşener, partililere de, "Birinci önceliğimiz partimize aidiyettir. Bunu hissetmeyenler, kapı orada.  Bizim medyamız yoktur. Muhalif medya da bizim değildir, mensupları da bizim değildir" diye seslendi.

Akşener, kişi ismi ve ayrıntı vermeden, "Bana bu ülkede iki şey söylenemedi, kendi arkadaşlarım söyledi. Affetmeyeceğim" dedi.

Akşener, yeniden Genel Başkan
Daha sonra genel başkan seçimi tamamlandı. Oylama sonucuna göre, seçimde 1151 delege sandığa gitti. 1127 oyun geçerli, 24 oyun geçersiz olduğu seçimde, Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan oldu.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °