AK Parti Manisa Adaylarını 31 Ocak’ta açıklayacak

Yerel seçimlere 2 ay kala 5n2khaber.com’un edindiği bilgilere göre AK Parti Manisa Adayları 31 Ocak Çarşamba günü açıklanacak. Merkez ilçelerden Şehzadeler’de Ahmet Tonguç Yunusemre’de ise Mehmet Çerçi ve Berk Mersinli öne çıkıyor

Güncel 28.01.2024 16:45:00 0
AK Parti Manisa Adaylarını 31 Ocak’ta açıklayacak

Yerel seçimlere 2 ay kala 5n2khaber.com’un edindiği bilgilere göre AK Parti Manisa Adayları 31 Ocak Çarşamba günü açıklanacak. Merkez ilçelerden Şehzadeler’de Ahmet Tonguç Yunusemre'de ise Mehmet Çerçi ve Berk Mersinli öne çıkan Adaylar…

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala gözler AK Parti’nin açıklayacağı adaylara çevrildi. Geçtiğimiz günlerde CHP’de Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, İYİ Parti’de Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ olarak açıklanmasının ardından AK Parti’de kimlerin aday olarak açıklanacağı ve adaylık açıklanmasının neden geciktiğiyle ilgili söylemler kamuoyunda yankı bulmuştu.

ŞEHZADELER’DE AHMET TONGUÇ BİR ADIM ÖNDE


 

5n2khaber.com AK Parti Manisa Belediye Başkan Adaylarının 31 Ocak Çarşamba günü açıklanacağı bilgisine ulaştı. Edinilen bilgilere göre AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adaylığında teşkilatlar bazında çok seçilen ve genel merkezden kabul gören Ahmet Tonguç’un diğer Aday Adaylarına göre bir adım önde ve Adaylık noktasında en güçlü ismin olduğu kaydedildi. Manisa’nın Büyükşehir olmadan önce Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yerine getiren, Büyükşehir olmasının ardından da Şehzadeler İlçe Başkanlığı ve Şehzadeler ve Büyükşehir Belediyelerinde Meclis Üyeliği görevini yerine getiren Ahmet Tonguç’un parti teşkilatları başta olmak üzere Mahalle Muhtarları ve STK’larında büyük destek verdiği Aday olması şansını daha da arttırıyor.

YUNUSEMRE’DE İKİ İSİM DAHA ÖN PLANDA


 

AK Parti’de en çok tartışılan ve hangi ismin aday olacağına ilişkin merakların oluştuğu ilçelerin başında hiç kuşkusuz Yunusemre İlçesi geliyor. Zira Aday Adaylığını açıklayan tüm isimler kamuoyunda karşılık bulan ve teşkilatlar bazında ilgi duyulanlardan oluşuyor. Ancak mevcut Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin ve daha önceki yıllarda AK Parti’de Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, Seçim Kurulu Başkanlığı ve İl Koordinatörlüğü görevlerini başarıyla yerine getiren Berk Mersinli’nin diğer Aday Adaylarına göre isimleri daha ön planda çıkıyor. Genel Merkez’in de olurunu alan iki isimden birinin Çarşamba günü AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °