Enpolitik Dünya Haber Ajansı'nda

Dünya Haber Ajansı Enpolitik haber köşe yazarlarımızdan Prof. Dr. Salih Aynural'ın ‘’Özbekistan’da Yeni Anayasa İle Birlikte Elde Edilecek Kazançlar’’ başlıklı haberini sayfasına taşıdı. Haber Özbekistan'da büyük yankı uyandırdı.

Güncel 7.04.2023 20:58:00 0
 Enpolitik Dünya Haber Ajansı

Enpolitik haber sitemiz Prof. Dr. Salih Aynural'ın  ‘’Özbekistan’da Yeni Anayasa İle Birlikte Elde Edilecek Kazançlar’’ başlıklı haberi sadece yurt genelinde değil Özbekistan başta olmak üzere Türk Dünyası medyasında da büyük ses getirdi. Aynural'ın Özbekistan izlenimlerini kaleme aldığı haberi Dünya Haber Ajansı manşete taşıdı.

Aynural'ın kaleme aldığı ve sitemizde yayınlandıktan sonra Özbekistan'da gündeme taşınan haberimizi Dünya Haber Ajansı şu şekilde manşetinde yer verdi;

                         Türkiye Medyasında Modern Özbekistan 

Türkiye’deki Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Salih Aynural tarafından yazılan makale; İkinci Dünya Savaşında Almanya’da teşkil edilen Türkistan Lejyonu askerleri tarafından milli marş olarak söylenen ‘’Güzel Türkistan’’ marşının 104 yıldan sonra ilk defa Özbekistan bağımsızlık gününde söylenmesi ve ülkemizde insanların dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebildikleri konusunda verilen bilgilerle başlıyor.

Makalede; Şevket Mirziyayev’in iktidara gelişinden sonra çok sayıda yeniliklerin gerçekleştiği, memleketimizin dış dünyaya açıldığı, turizmin gelişmesini engelleyen en önemli sebeplerden birisi olan vize uygulamasının birçok ülke için kaldırıldığı, konaklama yerlerinde yatak sayısının kısa zamanda iki katına çıkarıldığı, yabancı sermayenin ülkeye girişinin teşvik edildiği konusu detaylı bir şekilde Türk okurlarına sunuluyor.

Bununla beraber, Özbekistan'ın Türk Devletleri Teşkilatına üye olduğu ve ülkemizde bir önceki döneme göre daha demokratik bir yönetim anlayışının uygulandığı da kaydediliyor.

Makalede;  ülkemizde yapılması planlanan ulusal referandum hakkında da bilgiler yer alıyor. "30 Nisan 2023'te referanduma sunulacak olan yeni Anayasa'da Özbekistan halkının düşüncelerini özgürce ifade etmesine, ülkenin İktisadi, sosyal ve kültürel olarak kalkınmasına imkan sağlayacak kanun maddelerinin yer alması gerçekten sevindiricidir’’ . diye yazıyor EnPolitik sitesinde.

Makalede ayrıca; yeni Anayasa ile sosyal devlet kavramının güçlendirildiği, engellilerin toplumla bütünleşmelerinin hızlandığı, insan hak ve özgürlüklerinin genişletildiği ve diğer önemli değişiklik ve eklemeler detaylandırılmıştır.


Anahtar Kelimeler: Enpolitik Dünya Haber Ajansı'
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °