7 Aralık’ta İl Başkanıydı 21 Aralık’ta Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı

Yerel seçimlere üç ay kala il ve ilçe belediyelerinde Başkan Adayları partileri tarafından açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan adaylardan biri de CHP’nin Manisa Büyükşehir Adayı olarak açıkladığı Ferdi Zeyrek oldu.

Güncel 22.12.2023 16:27:00 0
7 Aralık’ta İl Başkanıydı 21 Aralık’ta Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı

Yerel seçimlere üç ay kala il ve ilçe belediyelerinde Başkan Adayları partileri tarafından açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan adaylardan biri de CHP’nin Manisa Büyükşehir Adayı olarak açıkladığı Ferdi Zeyrek oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa’da Büyükşehir ve Manisa’ya bağlı 9 İlçe’nin Belediye Başkan Adayını açıkladı. CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mimar Ferdi Zeyrek açıklanırken, Alaşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ahmet Öküzcüoğlu, Akhisar Belediye Başkan Adaylığına Besim Dutlulu, Gölmarmara Belediye Başkan Adaylığına Cem Aykan, Gördes Belediye Başkan Adaylığına İbrahim Büke, Kula Belediye Başkan Adaylığına Hikmet Dönmez, Saruhanlı Belediye Başkan Adaylığına Zeki Bilgin, Soma Belediye Başkan Adaylığına Sercan Okur, Şehzadeler Belediye Başkan Adaylığına Gülşah Durbay, Turgutlu Belediye Başkan Adaylığına Çetin Akın gösterildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ferdi Zeyrek’in gösterilmesi çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi. Zira Aday Adayı olma sürecinde 1 Aralık 2023 tarihine kadar Zeyrek’in İl Başkanlığından istifa edip Aday Adaylığına başvurması gerekiyordu. Hâlbuki CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın 7 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği Manisa programında Ferdi Zeyrek CHP Manisa İl Başkanı olarak Başarır’a eşlik etmişti. 

“AÇIKLANAN ADAYLARLA ASLAN GİBİ ÇALIŞACAĞIZ” DEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın gerçekleştirdiği Manisa programında CHP Manisa İl Başkanı sıfatıyla yerel seçimlerle ve adayların belirlenmesiyle ilgili basına açıklamada bulunan Ferdi Zeyrek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; “31 Mart yerel seçimleri için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Hem büyükşehirde hem ilçe belediyelerinde aslan gibi adaylarımızla çalışacağız ve seçim kazanacağız. Yapılan anketlerde veya halka dokunduğumuz her noktada gerçekten halkın da bir umuda ihtiyacı var. Biz umudun partisiyiz ve bu değişim rüzgarıyla birlikte Genel Başkanımızın Özgür Özel’in Manisa’nın evladı olmasıyla biz 31 Mart seçimlerinden kesinlikle iktidar partisi olarak çıkacağımızdan şüphemiz yok. Şu ana kadar 17 ilçemizde 49 belediye başkan aday adayımız var. Bugün genel merkezimizi tarafından gönderilen 2 milletvekili ve 4 danışmanıyla birlikte tüm aday adaylarıyla görüşecek, ön bir rapor hazırlanacak.  Daha sonra Manisa genelinde bir anket yapılacak. Zaten 4 mevcut belediye başkanımız için bir memnuniyet anketi başlatıldı. Memnuniyet anketinden çıkmaları halinde kendileri direk olarak görevlendirilip sahada olacaklar. Geride kalan 13 ilçe için de en kısa sürede anket yapılacak. Hedefimiz 20-25 Aralık gibi adaylarımızı açıklayıp sahada olmaktır”

“BÜYÜKŞEHİR İÇİN 5 ADAYIMIZ VAR” DEMİŞTİ

7 Aralık’taki açıklamasında CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylığına yönelik de konuşan Zeyrek açıklamasına şöyle devam etmişti: “Büyükşehir için 5 tane aday adayımız var. 5 adayın yer aldığı bir anket çalışması başlatıldı. Bu anketten kim önde çıkıyorsa bizim adayımız o olacak ve bu aday kazanacak aday olacak. Manisa ilkleri yaşayan bir şehir oldu. Biz ilk olarak Türkiye’de Genel Başkanımız için imza veren şehir olduk. 22 kurultay delegemizle imzayı ilk biz verdik. Manisa tarihinde ilk kez bir genel başkan çıktı. Manisa’nın gururuydu, şimdi Türkiye’nin umudu olacak. Bu umut yeşerecek ve 31 Mart’ta meyvesini verecek. Biz ilkleri yaşamak için yola çıktık. Öncelikle merkezde Yunusemre ve Şehzadeler’de ilk kez belediye kazanacağız. Bunun devamında bir ilk daha gerçekleştirip büyükşehir belediyesini de kazanacağız”

ADAY BELİRLEME SÜRECİYLE İLGİLİ DE KONUŞMUŞTU

Zeyrek, partisinin büyükşehir belediye başkan adaylarının isimlerinin önümüzdeki süreçte açıklanacağını ifade etmiş ve aday belirleme yöntemiyle ilgili de şunları dile getirmişti; “17 ilçe başkanımızla toplantı yaptık, Manisa için doğru aday belirleme sisteminin ne olacağını görüştük. Genel merkezin görevlendirdiği 2 milletvekili 49 aday adayı ile görüşecek. Onların raporların çok önemli. Onların raporlarından sonra Manisa’da halka sormanın daha doğru olacağını düşündük. Bu anketlerde çok yakın sonuçlar çıkarsa, yakın sonuçları üyeye soracağız, sandık koyacağız. Eğer ki başa baş bir sonuç çıkarsa biri erkek biri kadınsa bizim adayımız kadın olacak. Böyle bir aday belirleme süreci başlayacak. İl Başkanlığı ve ilçe başkanlarımızın altına imza attığı aday belirleme süreci bu olacak.” 

YAŞANANLAR MANİSALILARIN DA AKLINI KARIŞTIRDI

Tüm bu yaşananların ışığında başta seçmenler olmak üzere Manisalılar şu soruyu soruyor; “7 Aralık tarihinde İl Başkanı olan Sayın Ferdi Zeyrek 1 Aralık tarihinden önce istifasını nasıl verip aday adayı olabilir? Madem 1 Aralık tarihine kadar istifa etti neden ve nasıl 7 Aralık tarihinde Ali Mahir Başarır’ın yanında İl Başkanı sıfatıyla eşlik etti ve yapılan haberlerde nasıl İl Başkanı olarak adı geçiyor.”


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °