2. Manisa Şifalı Otlar Festivali 3 Mart’ta gerçekleşecek

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş 2. Manisa Şifalı Otlar Festivali’nin 3 Mart Pazar günü gerçekleşeceğini kaydederek davet açıklamasında bulundu.

Güncel 26.01.2024 16:06:00 0
2. Manisa Şifalı Otlar Festivali 3 Mart’ta gerçekleşecek

2. Manisa Şifalı Otlar Festivali 3 Mart’ta gerçekleşecek

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş 2. Manisa Şifalı Otlar Festivali’nin 3

 Mart Pazar günü gerçekleşeceğini kaydederek davet açıklamasında bulundu. 

2. Manisa Şifalı Otlar Festivali 3 Mart Pazar günü Manisa Şehzadeler Tarihi Kurşunlu Han’da gerçekleşecek. Saat 09.00-18.00 arasında düzenlenecek olan Şifalı Otlar Festivali’nin detaylarıyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş tüm vatandaşları şifayla buluşmaya davet etti.  Türkiye’nin şifalı bitkiler açısından bir cennet olduğunu kaydeden Yurttaş, “Anadolu coğrafyasında 12 bin çeşit şifalı bitki yetişmektedir. Bunun 4 bini endemik yani sadece ülkemize özgüdür. Manisa şifalı otlar açısından adeta bir cennettir. Bu kadar geniş bitki çeşitliliğine sahip bir bölgede bulunup bunları tanımamak ve tanıtmamak büyük bir eksiklik olacaktır. Manisa Şifalı Otlar Festivali olarak bizler, halkımızın binlerce yıldır doğadan toplayıp sofrasına koyduğu ve faydalarının dilden dile aktarıldığı şifalı bitkilerimizi ve şifalı otlarımızı tanıtmak amacıyla 2. Şifalı Otlar Festivalini düzenleyeceğiz. Bunun geleneksel hale gelmesini diliyoruz” ifadesinde bulundu.

“Her bahar başlangıcında şifalı otlarımızı tanımak, doğadan toplayıp halkımıza ulaşmasına öncülük etmek, çevremize ve doğamıza sahip çıkmak için gelecek yıllarda da festivallerimize devam edeceğiz” diyen Yurttaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Manisalı hemşehrilerimizle birlikte çıkacağımız bu yolculuğun her yıl bir öncekinden daha güzel hale geleceğine inanıyoruz. Manisa Şehzadeler Tarihi Kurşunlu Han içerisinde 03 Mart 2024 Pazar günü saat 09.00 – 18.00 arasında düzenlenecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyoruz. Baharın başlangıcında tarihi handa şifalı otları satın alabileceğiniz ve güzel bir gün geçirebileceğiniz bu festivale bekliyoruz. Manisa için ben de destek vermek istiyorum diyen herkesin bu alanda yeri olacaktır.  Manisa Şifalı Otlar Festivali için ; Şehzadeler Belediye Başkanlığı, Manisa Pazarcılar Odası, Manisa İl Tarım Müdürlüğü,  Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak oluşturduğumuz festival komitesi olarak hazırlıklarımıza başladık. Şimdiden tüm halkımızı festivale davet ediyoruz.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °