Binlerce kamu çalışanı AK Parti?nin seçim öncesinde verdiği 3600 ek gösterge sözünü tutmasını bekliyor. Ek gösterge yükseldiğinde emekli ikramiyesi ile emekli maaşı da yükseleceği için binlerce çalışan emekliliğini bekletiyor. Ancak düzenlemenin hemen çıkmaması halinde emekliliğini bekleten öğretmenler 1 yıl daha çalışmak zorunda kalacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve idarecilerin ek göstergesinin 3600?e çıkarılacağını açıklamıştı. Bu söz kamuda beklentiye neden oldu. Emekliliği gelen öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler emeklilik dilekçelerini bekletiyor. Ek gösterge 3600?e çıkmadan emekli olduklarında daha düşük ikramiye alacakları için bu mesleklerde emeklilik işlemlerinin durma noktasına geldiği öğrenildi. Binlerce kamu çalışanı beklemeye başladı.
Maaşlar artacak
20 bin öğretmen
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamu çalışanlarının 3?te 1?ini öğretmenlerin oluşturduğuna işaret ederek, bu yıl yaklaşık 20 bin öğretmenin emekli olması gerektiğini kaydetti. Tombul, emeklilik işlemlerinin durmasına ve yığılma oluşmasına neden olan 3600 ek göstergenin Meclis?te görüşmeleri devam eden ?torba yasaya? eklenmesini istedi.
kaynak: habe3.com