Cuma İçten


SIĞIN (MA)!

SIĞIN (MA)!


Ülkemizdeki; Suriyelilerin, Afganların, Afrikalıların ve Asya kökenlilerin tanımı nedir? Sığınmacı mı? Göçmen mi? Mülteci mi?

Sadece Suriyelilere harcanan paranın 60 milyar dolar olduğu söyleniyor, peki 20 yılda tüm ülkelerden gelen sığınmacılara harcanan rakam nedir? 100 milyar mı, 200 milyar dolar mı? Peki bu rakamla neler yapardık; Tüneller, köprüler, havalimanlarını yapıp, tarımı eğitimi ihya ederdik.

İçişleri bakanın son açıklamasına göre 200 bin Suriyeli vatandaş olmuş ve bunların 120 bini ilk seçimlerde oy kullanacaklar! Ayrıca önlem alınmamış olsaydı 10 milyon sığınmacı olurdu diyor!

Ayrıca son paylaşılan vatandaşlık sayısı son bir yılın mı? Son altı yılın mı? Ak parti iktidarının son 20 yılımı? Belli değil. Ak parti Mhp iktidarında son altı yılda ülkemize gelen sığınmacıların sayısı 100 yılda ülkemize gelen sığınmacıların sayısını geçti! Bravo!

Şu an dünyanın en çok sığınmacıların barındığı TEK ülke olduk! Ak parti ve Mhp kendileri ile gurur duyabilirler!

Sayın Ahmet Davutoğlu zamanında 1.5 milyon olan Suriyelilerin durumuna ilişkin Avrupa birliği vize muafiyet anlaşmasına istinaden ülkemize gelecek olan Suriyelilerin yarısını Avrupa kendi ülkelerinde misafir edecekti bu konuda metinler hazırlanmış sözlü anlaşmalar yapılmış ve imza atma süresinde sayın Davutoğlu’na darbe yapılmıştır!!! Acaba köşeye sıkışan ülkeler bu kadar Suriyeliyi kendi ülkelerine götürmemek için ak parti deyimi ile (DIŞ MİHRAKLAR) ak parti üzerinden sayın Davutoğlu’na darbe mi yaptı? Eğer sebep bu değil ise, sayın Davutoğlu’ndan sonra bu anlaşma neden imzalanmadı? İktidar bu konuyu hiçbir zaman gündeme getirmedi.

İktidar Suriyelilerin Türkiye’de kalması üzerine pazarlıklar yapmaktadır? Sayın Davutoğlu ülkemize gelen sığınmacıların yarısını Avrupa’ya yollarken karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların vizesiz Avrupa’ya gitme hakkı kazanacaktı iktidar neden bundan rahatsızlık duydu?

Şimdi Türkiye’de yaklaşık 5 milyon Suriyeli var ve bunun 2,5 milyonu Avrupa’da olacaktı. Bu sayının Avrupa da yaşıyor olması temelde tüm sorunların çözüleceği anlamına gelecekti.

Sahi ne oldu kimyasal silah kullanan Esad’ a?

ABD, istemiyor tüm Avrupa ülkeleri istemiyor ve Esad orda huzurlu bir şekilde yaşamına devam ediyor! Bizlerde inandık öylemi?

Esad’a bu katliamları yaptıranlar ABD, Rusya ve Avrupa’nın bizzat kendisidir, NATO istemedi mi Esad’ın kıpırdama şansı asla olamaz. Esad kendi ülkesindeki sabıkalıları Türkiye’ye, donanımlı okumuş kariyer sahibi insanları Avrupa’ya gönderdiğini bir tv programında itiraf etmiştir.

Sayın Davutoğlu’na darbe yapıldığında ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların sayısı 1,5 milyon iken 6 yılda bu sayının en az 5 milyona çıkararak tüm zamanların rekorunu kırdılar.

Sayın Davutoğlu zamanında sığınmacılar kısa zamanda döneceklerdi ve yaşam alanları kamplardaydı, ondan sonra kampları boşaltılar ve vatandaş olmalarına ilişkin politikalar geliştirdiler. Hatırlarsanız kafalarına estikçe “valla bak sınırları açarız ha” deyip Avrupa’ya sığınmacılar üzerinden tehdit edip sonrada geri adım attılar. Peki neden hala sınırlar kapalı?

Gel vatandaş gel bir alana bir bedava!

Milliyetçilikten dem vuran ak parti, ırkçılıktan dem vuran MHP iktidarı resmi rakamlara göre 200 bin Suriyeliyi vatandaş yapmışlar bile. Bu sayıya tüm ülkelerden gelen sığınmacılar ya beton ya da arazi alanlar ilave edildiğinde 20 yılda 1 milyonu çok rahat bulacaktır. Öncesinde vatandaş olanlar resmî gazetede yayınlanırken şimdi gizli saklı yapılmaktadır. Yurt dışında TV’lerde gazetelerde Türkiye vatandaşlığı öncesinde 250,000 dolar şimdilerde ise 400.000 dolar ile satışa çıkmış durumdadır.

Üretmeyen, bilime, sanata katkısı olmayan, kurallar ve baskıcı rejimlerde yaşayan herkesin diktatörlerden kaçanların tek kabul edildiği en kolay ülke Türkiye oldu.

Peki kimler vatandaş oluyor? Suriyeliler, Afganlılar, Arap ülkeleri, Asyalılar, Afrikalılar.

Avrupalılar ise doktorları, bilim adamlarını, donanımlı insanları alırken iktidar kendi doktorlarımıza “ülkeyi terk edin sizi istemiyoruz” diyor.

 

Peki vatandaş yaptıklarımızın ADLİ SİCİLLERİNİ biliyor muyuz? 20 yılda 8 milyonu bulan sığınmacıların içinde katiller, tecavüzcüler, hırsızlar, teröristler, psikopat olanlar var mı ? Bunlar ile ilgili elimizde bir GBT kaydı var mı? Hayır yok.

Vatandaşımıza gelince GBT!

Sığınmacıya gelince VİP uygulama!

Ülkemizde yaşayan Azerileri, Türkmenleri ve Kürtleri vatandaş yapmayan ak parti, mhp iktidarı Arapları vatandaş yapmak için mobil servis hizmeti veriyor.

Ey Türk milliyetçiliğinden bahsedenler neredesiniz!

Şimdide Afganlar sessizce ülkemize geliyor acaba birileri ABD ile sığınmacı anlaması mı yaptı? Suriyelilerin ülkemizde kalmasını masada bir koz olarak kullanan Türkiye, şimdide her gün İran sınırından ülkemize geçen erkek Afganlar üzerinden nasıl bir hesap yapıyor?

Ukrayna’da çıkan savaşta sığınmacıları %90 yaşlılar kadınlar ve çocuklar iken, erkekler ülkesi için savaşmayı tercih ederken, bize gelen sığınmacıların genç erkeler olması biraz düşündürücü değil mi? Ya Afganların tamamının erkek olmasına ne demeli!

Ya bayramlarda seyranlarda sığınmacıların yıllarca kendi ülkelerine tatile gitmelerine ne demeli! pardon 6 yıldır izin veriyorlardı bu yıl başlarına elma düştü ve artık bayram izni vermeyerek iktidar çok iş yapmış olacak.

Benim ülkemin çocukları üniversite sınavına girerek üniversitelere yerleşirken, sığınmacıların çocukları sınavsız üniversitelere yerleşecek!

Sayın Davutoğlu zamanında 250 bin dolar karşılığında vatandaşlık vermeye cesaret edemeyen iktidar, Türk milliyetçisi mhp ile birlikte Davutoğlu sonrası ülkeyi getirdikleri milliyetçilik yaklaşımı “bas parayı al kimliği” oldu.

Peki son 20 yılda vatandaş olan tahmini 1 milyon vatandaştan kaçı oy kullanacak?

Ne mutlu Türküm diyene

Hatay, İzmir, İstanbul, Şanlıurfa vb. gibi şehirlerin demografik yapısı değişti.

İstanbul Fatih, Esenyurt ve Başakşehir ilçeleri onların artık. Kürtçe tabelaya izin vermeyen ak parti mhp iktidarı Arapça tabelaları yaygınlaştırdı, her köşe başında yabancı okullar var artık. Şehirlerimizde asayiş olayları artmış durumda, ahlaksızlık, gasp, hırsızlık, fidye, uyuşturucu, kadın ticareti ciddi anlamda artmış durumda! Örflerimiz, adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz ayaklar altına alındı. Bilmediğimiz görmediğimiz yaşam tarzları ile her gün yüzleşiyoruz ve geleceğimiz olan çocuklarımızı korumakta zorlanıyoruz. Kendi öz yurdumuzda başımızı sokacak ev bulamıyoruz. Gayrimenkuller ve kiralar iki katı. Vergisini veren hukuka uygun davranan GBT’ si sorgulanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları artık ikinci sınıf.

Sığınmacılar kendi adetlerini, örfleri ve yaşam şekillerini, ülkemize ithal ettiler ve bizleri hızla değiştirmektedirler. Bu hızlı kültürel değişim ile önlem alınmaz ise 10 yıl sonra ülkemiz tamamen işgal edilmiş olacaktır. Sığınmacıların ülkemizdeki başıboşluğu ve ak parti mhp iktidarının zulümlerinden dolayı vatandaşlarımız hızla ülkesini terk etmekte ve yeni nesil gençlerimizde de ülkesinde yaşamak istememektedir. Sığınmacıların sayısı kadar donanımlı Türk vatandaşı elinde avucunda neyi varsa satıp ülkesini terk etti ve Avrupa ABD gibi ülkelere yerleşti.

Nemi yapılmalı? Suriye’nin kuzeyinde zaten askerlerimiz var ve orda güvenli bölge oluşmuş durumdadır ülke de tüm Suriyeliler güvenli bölgeye nakledilmeli ve orada kendi ekonomilerinin oluşması sağlanmalıdır, ülkemizdeki kaçak çalışan başta Afganlılar olmak üzere tüm ülkelere mensup sığınmacılar ülkelerine iade edilmelidir, sınırlardan tekbir kişinin geçişine izin verilmemelidir.

Karanlık günlerden aydınlık GELECEK günlere…

Cuma İÇTEN

23 Nisan 2022