Tüyleri ürperten iddia; “Antalya’nın b.k. Manisa’ya mı dökülüyor?

Antalya’dan ve merkez ilçelerden her gün tırlar dolusu dışkının Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Uzunburun Mahallesinde bulunan katı atık bertaraf ve depolama tesisine getirilerek döküldüğü iddia edildi.

Güncel 29.12.2022 13:13:00 0
Tüyleri ürperten iddia;  “Antalya’nın b.k. Manisa’ya mı dökülüyor?

TIRLAR DOLUSU DIŞKI MANİSA’YA DÖKÜLÜYOR İDDİASI

Antalya’dan her gün tırlar dolu dışkının Manisa Uzunburun’da bulunan katı atık bertaraf ve depolama tesisine döküldüğüyle ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü. Akıllara Antalya’nın bertaraf tesisi yok mu ve neden Manisa’ya dökülüyor? sorularını da beraberinde getiren hadise aynı zamanda çevre ve insan sağlığı da hiç mi düşünülmüyor? sorularını akıllara getiriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi denetiminde olmasına rağmen işletmeciliğini 2017 yılından bu yana özel bir firmanın yaptığı katı atık bertaraf ve depolama tesisine Antalya’dan getirildiği iddia edilen insan dışkısının yine özel bir firma tarafından sağlandığı yine gündemde yerini koruyanlar arasında. 

İDDİALAR YETKİLİ MAKAMLARDAN CEVAP BEKLİYOR

Antalya’dan Manisa’ya 550 kilometre mesafeden nasıl getirildiği ise merak konusu oluştururken başta Çevre, Şehircilik ve İskan Bakanlığı başta olmak üzere Manisa ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinin bu yaşanan olumsuz durum karşısında açıklama yapması bekleniyor.

KOKUDAN VATANDAŞLAR DA RAHATSIZ

Son dönemde lağımı andıran kokuların iyice arttığını kaydeden Uzunburun Mahallesinde oturan vatandaşlar bu durumun son bulmasını beklerken, özellikle yaz döneminde Muradiye mahallesi halkının da şikayetçi olduğu buna benzer kokunun her gün Antalya’dan Manisa’ya getirilen insan dışkısından mı kaynaklandığı akıllara getirdi. 

Konuyla ilgili iddiaların tarafımıza oluşmasının ardından tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla kamuoyunu aydınlatma adına haberi sayfalarımıza taşıyan Enpolitik Haber Ekibi olarak konunun muhataplarından cevap bekliyoruz…


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °