Türkiye ittifakı arayışında İnce-Akşener'le anlaştı mı? İşte detaylar...

Enpolitik Haber'in ulaştığı bilgilere göre İYİ Parti'nin millet ittifakından ayrılmasının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin davetinin Meral Akşener ve kurmayları tarafından olumlu bulunduğu kaydedildi

Güncel 4.03.2023 22:54:00 0
Türkiye ittifakı arayışında İnce-Akşener

MUHARREM İNCE'DEN AKŞENER'E "BEN CUMHURBAŞKANI SİZ BAŞBAKAN OLUN" DEVETİ GİTMİŞTİ

Enpolitik Haber ekibimiz İYİ Parti lideri Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından Memleket Partisi lideri İnce, "Sayın Meral Akşener, başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım" çağrısının Akşener ve kurmayları tarafından olumlu bulunduğu ve yeni ittifakın gündemde olduğu bilgisine ulaştı.
 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Ben bu seçimi kazanacağım merak etmeyin. Bu memleketi akılla yöneteceğiz, ahlakla yöneteceğiz, adalet ile yöneteceğiz. Atatürk’ün ışığında yöneteceğiz. Sayın Meral Akşener'de oluşturacağımız ittifakla seçimi kazanmamız halinde Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım. Bu oluşturacağımız ittifakın adı da Türkiye ittifakı olsun” şeklinde konuşmuştu. Haber ekibimizin aldığı yine bir bilgiye göre Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'la geçtiğimiz günlerde ittifak yapma kararı alan İnce'nin bu gelişmeden sonra Özdağ'la yaptığı ittifaktan ayrıldığı kaydedildi.

 

 

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °