SU, SABUN ve ELLER

TARAFTAR GÖZÜYLE SÜPER LİG 12. HAFTA (10-12 Kasım 2023)

Spor 14.11.2023 12:01:00 0
SU, SABUN ve ELLER

10 Kasım… Ata’mızı rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla andık.

Kulüplerimizin ve sporcularımızın anma etkinlikleri kayda değerdi.


 Ata’nın, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim” cümlesini her zaman hatırlamak dileğiyle…


Tartışmalar devam ederken federasyondan gelen açıklamalar çok etkili olmadı. TFF’nin açıklamasına göre;

Serdar Tatlı’nın mektubu Servet Yardımcı’daydı.

Satılan biletlerle elde edilen gelirler arasında anormallik yoktu.

İzmir Bölgesi hakemlerine ayrımcılık tanınmamıştı.

Hakan Ceylan’a, mahkemeden -boşanma davası- olumsuz etkilenebileceği ihtimaliyle görev verilmiyordu.

Tolga Özkalfa bütün seminerlere katılmıştı ve Ulenberg’in diş tedavisini ücreti mukabilinde yapmıştı.

Hakem raporunun tarihinin sahte olmadığı e-nabız sisteminden ispatlanmıştı.

Sadece istifa eden Kemal Yılmaz’a değil, o maçın hakemlerine ertesi hafta görev verilmemişti.

Hakemlere manipülasyon iddiası nedeniyle Ahmet Çakar Etik Kurulu’na sevk edilmişti.


 Açıklamalar futbol kamuoyunda suya-sabuna dokunmayan açıklamalar olarak değerlendirildi. 

Bilinir… Ancak unutulmaması için bir kez daha hatırlatayım: Suya ve sabuna dokunulmadığı takdirde ellerin temizlenme ihtimali pek mümkün değildir. 


 09.11.2023 tarihli MİLAT “VAR” – VIII, Hâli Pürmelal başlıklı köşe yazımda, FB Başkanı Ali Koç’un “zamanının ve fırsatının” olduğunu yazmıştım.

Evet, Sayın Koç’un, GS’yi Bayern maçındaki mücadele nedeniyle tebrik etmesi çok değerliydi.


 Milli aradan sonra futbolun yeniden ve tamamen sahaya döndürülmesi için bütün paydaşlar elinden geleni ardına koymamalı… Lütfen!


 Hafta içi erteleme maçında Samsun, İstanbul’u Soner Aydoğdu ve Bennasser’in golleriyle 2-1 yendi. Konuk takımın golünü Emir Kaan Gültekin attı. 


HAKEMLER (Sahadakiler ve VAR odasındakiler), MHK ve TFF;

Maçlarda çok kötü yönetimlere, fahiş ve skandal hatalara tanık oluyoruz. O kadar çok ve neredeyse hemen her maçta tanık oluyoruz ki “kötü yönetim” normalleşmeye başladı. 

Ama lütfen! “İnsan sağlığı” hatalarını kabul etmek mümkün değil. Lütfen bu konuda ve disiplinde “otoritenizi” gösteriniz. Kasıtlı ve/veya sakatlık doğurabilecek dikkatsizliklere izin vermeyiniz. Olduğunda kesin, net ve adil cezalar veriniz. Zaynutdinov ve benzerlerinin “ahını” almayınız. Lütfen!

Futbolun doğası gereği çarpışmalarda, kaçınılmaz temaslarda -herkes bilir bunları- oluşabilecek sakatlıklar bu oyunun içinde var. Fakat kasıtlı ya da değil, dikkatsizlik sonucu oluşabilecek sakatlıklar kabul edilemez. Bunu da herkes bilir.

Şimdi Zaynutdinov kaç maç oynamayacak bilmiyorum ama Opoku’nun da en az o sayıda maç cezası alması gerek diyorum. 

KUPA AVRUPA


 YİNE OLMADI

08.11.2023

BAYERN MÜNİH-GALATASARAY: 2-1

Goller: Kane (80’ ve 86’)/Bakambu (90+3’)


 Burası Şampiyonlar Ligi… Kazanmak zor.

Burası Allianz Arena… Puan almak hepten zor, kazanmak imkânsıza yakın…

Burada Bayern nice devi çime gömmüş, nice devi farklı skorlarla uğurlamış. 

Şüphesiz GS, İstanbul’daki gibi yüksek tempo ve önde baskı ile oynamazdı, oynayamazdı. Oynamaya çalışır ve plan tutmazsa tarihi bir fark olabilirdi.

Hayır! Okan Buruk yüksek tempo oynamadı ve fakat önde baskıdan da vazgeçmedi. Belki de Bayern’i bozan buydu. Almanlar iki defa Sane ile geldi, bir de Kane etkili bir şut atabildi ilk devrede, Muslera izin vermedi.

İlginç; Bayern önde baskıya çok kuvvetli tepki veremedi, defansı adeta çakılı oynadı. Mazraoi ve Davies ilk devre hücumda hiç görünmedi.

40. dakikaya kadar GS pek etkin (Icardi’nin küçük farkla ofsayt nedeniyle kesilen bir mutlak pozisyonu vardı) olamadı fakat son beş dakikada Bayern’e kâbus yaşattı. Bir golü neredeyse üç kez kaçırdı takım. Özellikle Ziyech o vuruşu yapmalı ve golü atmalıydı, olmadı.


 2. devre Bayern daha baskılı oynadı. Buna karşın GS de daha etkiliydi. 62’de temsilcimiz, şimdiye değin bu forma ile golü olmayan Torreira’nın golüyle öne geçti fakat gol VAR’dan döndü. Atak başlangıç fazında Icardi’nin “kafası” ofsayttı. Tamam, kurallar ve çizgi var fakat bu golün iptali futbolun doğasına aykırı. Hem çizgi tatmin etmedi. Çizgi Kim Min-Jae’den çekilmişti fakat Upamecano’nun sağ ayağı Icardi’nin kafasıyla en azından aynı hizada görünüyordu.


 SKANDAL… Akan oyunda gol atamayan ev sahibinin golü 80’de duran topta Kane ile geldi. Ofsayt ve Sanchez’e faul şüpheleri vardı. VAR incelemesinden sonra hakem golü verdi ancak oyunu başlatmadı. İkinci bir kontrol daha yapıldı. VAR’ın VAR’ı gibi bir şey. Biz, bizim hakemlerimizin ve VAR’ın günahını mı alıyoruz ne? İkinci kontrolden sonra gol geçerli sayıldı ki faulün hemen öncesinde hakem, Kane’nin Barış Alper Yılmaz’ın ayağına basmasını görmedi ya da göremedi.

86’da yine Kane, bu defa Nelsson’un bariz hatasından sonra attı golü: 2-0

90+3’te Bakambu GS’de ilk golünü attı. 


 Hakem Antonio Nobre ve VAR pek yeterli görünmedi, bu seviyeye yakışmadı. Nobre, özellikle 2. yarıda bütün takdir haklarını Bayern’den yana kullandı. Tamam, ev sahibi “takdirde” avantajlıdır ama bu kadarı görülmüş müdür, bilmem?

Mesela Davies biz de olsaydı kesinlikle 2. sarıyı görüp takımı 10 kişi bırakmıştı. Ve ilk golü biz atsaydık VAR’dan geçemezdik.

Takımda Icardi çok etkili olamadı. Zaha ve Ziyech’ten daha fazlası beklenirdi. Kerem Aktürkoğlu çalışkanlığına rağmen iyi bir gününde değildi. Torreira standardındaydı yine, Defans hattı işini yaparken takımın en iyisi Muslera ve Sanchez oldu.

Oyuna girenlerden Oliveira (asist), Bakambu (gol), Barış Alper Yılmaz (çalışkanlık) katkı verirken Tete olmadı, Nelsson hatasıyla geceye damga vurdu.


 Maçın yıldızı Harry Kane oldu.


 2 Bayern maçı sonrası GS puan almadı ancak Şampiyonlar Ligi takımı olduğunu gösterdi. Temsilcimiz kalan 2 maçta kendi göbeğini kendi kesecek. GS, Kopenhag ve Manchester United’e göre daha avantajlı.


 Diğer maçta Kopenhag, Manu’yu 2-0 geriye düştüğü maçta 4-3 yendi. 

Manu’nun en önemli kozu Rashford kırmızı kart gördü. Rashford İstanbul’da yok… 


 Rakiplerin aldığı ya da alamadığı puanlarda değerlendirmelerimizin ne olacağını grup maçları sonunda göreceğiz. 

09.11.2023

KANATSIZ KARTAL

BEŞİKTAŞ-BODO GLİMT: 1-2

Goller: Tayfur Bingöl (64’)/Pemi (38’ ve 49’)

Kırmızı Kart: Necip Uysal (90+3’)


 Olmadı. Beşiktaş ilk devrede fazlasıyla pasif kaldı. 60’tan sonra -ki skor 2-0 olmuştu- oyuncu değişiklikleriyle tepki verdi temsilcimiz. Tayfur Bingöl, hareketli oyununu golle süsledi fakat tüm çabasına rağmen ikinciyi atamadı.

BJK, gecenin sonunda alınan skorlarla iddiasını kaybetti.


 İstifa eden Burak Yılmaz sosyal medyadan her şey için teşekkür ederken ikinci Rıza Çalımbay dönemi başladı. 

Temsilcimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.


 YOL KAZASI

LUDOGORETS-FENERBAHÇE: 2-0

Piotrowski (18’), Cruz (90+2’)


 Bu grubun “ağır abisiydi” Fenerbahçe. Olası tek rakibi Nordsjaelland olabilirdi ki onu da ilk maçta rahat yenmişti.

Haddini ve gücünü bilen Ludo yine kapandı. Fakat bu defa İstanbul’a göre daha iyi top çevirdi. Piotrowski’nin sürpriz, şok ve güzel golüyle de öne geçince oyun planına sadık kalmada sorun yaşamadı.


 FB’nin arzu, hırs ve isteğinde sorun vardı sanki. Trabzon maçının moralsizliği diyemem… Bu seviyede bu takım için söz konusu bile olmamalı. 

Temsilcimiz fırsatlar da yakaladı fakat gol gelmedi. Bu sene ilk kez bir maçta gol atamadılar herhalde.


 Maçın bitişinde ev sahibi bir kontratak ile skoru 2-0 getirdi ki “ikili averajda” her şeyi eşitlemiş oldu.


 

Bu, elbette bir “yol kazasıydı” lakin takım arzu, hırs ve istekte sorun yaşamaya devam ederse Adana deplasmanı kâbusa dönebilir. 


 Bu hafta Avrupa’da “0” çektik. Bu da UEFA sıralamasında peşimizdeki İskoçya’nın nefesini biraz daha fazla ensemizde hissetmemize neden oldu.


 BAŞKENT’TE AKDENİZ FIRTINASI

10.11.2023/Cuma

MKE ANKARAGÜCÜ-BITEXEN ANTALYASPOR: 0-4 

Goller: Larsson (8’), Jehezkel (29’), Buksa (70’), Assombalonga (85’)


 Süper Lig’de her takımın, her takımı, içerde dışarda yenmesi artık çok sürpriz sayılmaz oldu. Ancak 4-0’lık bir deplasman galibiyeti her zaman büyük bir kazanımdır.

Oyun ve skor nedeniyle Antalya’yı tebrik etmek futbolseverler için bir gerektir. 

Buna karşın ev sahibinin bu derece etkisiz kalmasının izahı var mıdır? Varsa yapması gereken Emre Belözoğlu’dur.


 Antalya’da herkes çok iyiyken birbirinden güzel goller atılırken Ankaragücü’nün en iyisi 4 gole rağmen Kaleci Gikiewicz oldu.

Goller güzeldi lakin Jehezkel’in golü doğrusu çok klastı.


 ZORLUKLA…

TRABZONSPOR AŞ-TÜMOSAN KONYASPOR: 2-1 

Goller: Onuachu (59’ ve 85’)/Prip (77’) 


 Şimdi, yıllar sonra Kadıköy’de hiç fırsat tanımadan FB’yi yenmişsin. İyi oynamış, hak etmiş ve 3 gol de atmışsın. Evindeki Konya maçındaki kayıp herkesi kasar…

Fakat Konya bu… FB maçındaki planı, hele de skorda eşitlik varsa uygulayamazsın. Kaliteli top yapmazsan da etkili olmazsın. 

Öyle oldu… Üstelik oyun anlamında konuk takım daha iyi bir oyun sergiledi. Eğer Konya öne geçebilseydi ev sahibi için çok daha zor bir maç olurdu.


 2. devrede Onuachu, bir kısmet golüyle takımını öne geçirdi. Pepe ortalığı karıştırdı, Konya defansından seken top Nijeryalıya asist oldu. 

Puan için gelen Konya cevap verdi. Ardından öne geçebilecek pozisyonlar da üretti. 

Buna karşın oyuna dâhil olan Enis Destan rakip kaleyi zorladı. 85’te şutunu attı, top önünde kaldı. Bu defa yine (orta ya da şut, ben ayırmadım) vurdu, top Onuachu’ya geldi. Onuachu ayağını kaldırarak topuğuyla dokundu, top tavana çakıldı. Kayıtlara fantastik bir gol geçti. 


 Süper Lig, 9. Hafta Değerlendirmemde, Abdullah Avcı Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarını hasarsız geçerse, Milli aradan sonra daha güvenli bir başlangıç yapabilir demiştim. Konya maçında kayıp düşünmemişim ki belirtmemişim. Zorlukla da olsa 3 maçta 7 puan yapan Avcı ve ekibi büyük moral ve özgüven kazandı.

Enis Destan… 21 yaşındaki bu genç gerçekten daha fazla süreyi çok hak ediyor. Buradan hocaya duyuralım.


 

Konya TD Hakan Keleş’i tebrik etmeden geçmeyeyim. Gerçekten iyi ve puan hak eden bir takım vardı sahada.

Kaptan Soner Dikmen ve Calvu’yu uyaralım… Hakem itirazları fazlasıyla abartılı ve çirkin oldu. 


 

Onuachu bir kez daha maçın yıldızı unvanını aldı. 


 

11.11.2023/Cumartesi

KASIMPAŞA AŞ-MONDİHOME KAYSERİSPOR: 3-4 

Goller: Fall (36’), Costa (50’), Aytaç Kara (74’-P)/Ali Kerimi (12’), Sadık Çiftpınar (27’-KK), Boa Morte (44’), Thiam (47’) 


 

Özellikle yenik duruma düştükten sonra puanı hedefleyen Kasımpaşa, Kayseri kalesini hayli zorladı ve 3 de gol buldu. Ancak fırsatları çok daha değerlendiren Kayseri 3 puanı alan taraf oldu.


 

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK-EMS YAPI SİVASSPOR: 3-0 

Goller: Eysseric (42’), Güven Yalçın (79’), Serdar Dursun (85’)


 

Sonuç itibariyle Sivas iyi bir gününde değildi. Karagümrük beklenenden çok daha kolay bir galibiyet aldı.

Güven Yalçın’ın golü haftanın golü adayımdı ta ki Shelvey’in golüne kadar.

Kısmet… Hatay-GS maçında Icardi iyi vuramadı, gol olmadı. Bu maçta Serdar Dursun iyi vuramadı, gol oldu. 


 

CORENDON ALANYASPOR-GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ AŞ: 0-3  

Goller: Maxim (45+8’-P), Dragus (45+10’), Riascos (90+5’)


 

Net bir galibiyet alan Gaziantep’i kutlarım ancak bu maçın skoru asla böyle olmayabilirdi. Maç 0-0 iken Alanya’nın bir penaltı beklentisi vardı ki bence penaltıydı. Buna karşın konuk takımın penaltısı hayli kolay çalındı.


 

Sumudica’nın takımı topla az oynama taktiğini devam ettiriyor. Bu takım bir gün yüzde 20’nin altında topla oynayıp yine kazanırsa şaşırmayacağım. 


 

ANNELER LİGİNDE…”

ATAKAŞ HATAYSPOR-GALATASARAY AŞ: 2-1  

Goller: Rivas (14’), Zelamkel (ya da Lamkel Ze 55’)/Zaha (28’)


 

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ilk yıllar macerasında “Siz hâlâ annenizin liginde mi oynuyorsunuz” sözü gündemde yer ederdi.

Münih’ten “anneler ligi” için Mersin’e gelen GS Hatay maçına 3 puan için çıktı. Maç beklenilen şekilde oynandı; GS önde baskıyı kurdu, Hatay kapandı. Ancak konuk takım özellikle ikinci yarıda -yorgunluğun da etkisi olabilir- istediği oyundan uzak kaldı. 


 

Buna karşın Hatay’ın planı, Zelamkel ve Dele Bashiru’nun da gününde olmasıyla tıkır tıkır işledi. Ev sahibi az fakat etkili hızlı ataklarla rakibini zorladı, iki de gol atmayı başardı.

GS, yeterince pozisyon ve fırsat buldu, iki topu da direkten döndü. Tek golden fazlasını atamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.


 

YENEMİYORSAN YENİLME… Fatih Terim’in Şampiyonlar Ligi’nde, deplasman ve büyük maçlar için söylediği fakat zannımca Okan Buruk’un katılmadığı bir sözdü bu.

Okan Hoca’nın felsefesinde bu söze pek yer yok. Olsaydı Hatay maçında beraberliğe oynayabilirdi. Oynamadı, günün sonunda kaybeden oldu.

Kazanma felsefesi geçen yıl işledi, Buruk şampiyon oldu. Bu sezonu hep birlikte göreceğiz.


 

Fenerbahçe maçına kadar mağlubiyeti olmayan Volkan Demirel, o maçta 3’lü defans ile oynamış ve ağır bir yenilgi almış ve sorumluluğu kabul etmişti. Sonraki iki maçı da kaybetmişti Demirel. Hatta ayrılık sinyalleri gündeme gelmişti.

Ancak bu maçta kapanan Hatay kazandı.


 

GS’de öne çıkan oyuncu olmadı. Icardi, Kerem Aktürkoğlu ve Kazımcan vasatın altında kaldı.

Hatay’da Zelamkel, Dele-Bashiru ve Ömer Faruk Beyaz çok etkili oynadı.


 

HAKEM-VAR…

Sahadaki hakemler genel anlamda fena görünmedi fakat -belki de hakem şanssızlığı- başta kartlar olmak üzere bazı kararlar maça damga vurdu.

VAR karıştı-karışmadı, neye karışıyor-neye karışmıyor? Bunları bilemiyoruz. Net ve bilgilendirici açıklamalar da gelmiyor. Hatta maçları sahadaki hakemler mi yönetiyor, VAR mı yönetiyor? İşin içinden çıkılamıyor. VAR delilleri sunuyor ve kararı hakem veriyorsa ne âlâ…

Bahattin Şimşek, kartlarda hatalar yaptı. Özellikle Dadashov’un bu maçı kartsız tamamlaması en büyük eksisiydi.

OFSAYT… Kaleci Erce Kardeşlerin vuruşunda Dadashov ve Zelamkel ofsayt pozisyonundaydı. Dadashov hiç müdahil olmadı, oyuna karışmadı. Zelamkel Boey’le birlikte koştu, Sanchez’e yönelirken durup sola açıldı. Sanchez’in uzaklaştırmak istediği topu alıp Rivas’a gönderdi. Ofsaytla hiçbir ilgisi olmayan Rivas golü attı. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 

Ben, Zelamkel’in müdahalesiyle ofsayt olması gerektiğini düşündüm. Ancak sahadaki hakemin yorumuna ve takdir hakkına bir şey diyemem lakin monitörde seyretmesi ve öyle karar vermesi gerektiğini düşündüm. Anladığım kadarıyla kararı VAR verdi, gol geçerli sayıldı.

Faule maruz kalan Barış Alper Yılmaz dirseğini rakibe salladı. Taç kararı verildi. Oysa karar GS lehine faul, Hataylı oyuncuya sarı kart ve GS’li oyuncuya kırmızı kart olmalıydı. 

Son dakika; GS kornerinde Icardi’nin ayağına açık, seçik ve net bir basma var, VAR var mı, yok mu? Karar devam.

Bir de; önce onu Lamkel Ze olarak tanıdık. Bu maçta spiker Zelamkel dedi. Yanılmıyorsam formasının arkasında da Zelamkel yazıyordu. tff.org sitesinde DİDİER LAMKEL ZE…


 


 

Tende can her zaman durmuyor. Yaş ilerledikçe can tenden daha kolay uçuyor. Pazar günü çok değerli insan, komşumuz ve aile dostumuz Mustafa amcamızı kaybettik.

Pazar maçlarını seyretmedim. Onun için sonuçları yazacağım, özet ve yorumlardan paylaşım yapacağım. 


 

PENDİK’İN YARDIMCI’SI VAR…

12.11.2023/Pazar

SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL AŞ-YILPORT SAMSUNSPOR: 1-0 

Goller: Erencan Yardımcı (47’)


 

Santrfor rekabetinin önde gelen isimleri Icardi, Dzeko, Aboubakar bu haftayı da suskun geçirirken “Bu rekabette ben de varım” diyen Erencan Yardımcı yine golünü atmış ve takımına 3 puan katkısı vermiş.

Yolun açık olsun çocuk… Çalışmaya devam… Milli Takım’da ihtiyacımız var senin gibilere.

 

ÇAYKUR RİZESPOR AŞ-İSTANBULSPOR AŞ: 1-0 

Goller: Shelvey (5’)


 

Rize’nin Premier Lig tandanslı futbolcusu Jonjo Shelvey, kendi yarı sahasının ortasından vurmuş (54 metre imiş), Kaleci Jensen’i avlayarak haftanın en güzel golünü atmış. 

Bu gol, yılın golü adayları arasında da yerini aldı. 


 

BEŞİKTAŞ AŞ-RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ: 1-0  

Goller: Muleka (55’) 


 

Rıza Çalımbay ikinci dönemine başlamıştı. 

İlk maçını kazanmış hoca ve belki de taraftar ile bir sulh yapılmış. 

Milli araya en fazla da Rıza Hoca sevinmiştir. Hoca’ya ve camiaya hayırlı olsun.


 

Maçta bir Opoku faciası yaşanmış. Bu faciya rağmen Opoku maçı tamamlamış. Göz çukuru kırılan, burnu kırılan Zaynutdinov, müdahale sonucu Opoku’nun kart görmemesine çok şaşmış ve muhtemelen kalbi de kırılmıştır. 

Bir oyuncuyu bu hale getiren müdahale tartışılmaz, sarı, ikinci sarı saçmalığı olmaz. Doğrudan ve direkt kırmızı kart ve en az Zaynutdinov kadar oynamama cezası…

Geçmiş olsun Bahtiyar… 


 

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR AŞ-FENERBAHÇE AŞ: 0-0 


 

Haftanın golsüz bir maçı var dense bu maçı son sıraya bile koymazdım. Lakin maç golsüz bitmiş.

Ev sahibi bu sezon evinde ilk defa kazanamazken Fenerbahçe de ilk kez gol atamamış ve deplasmanda ilk kez puan kaybetmiş. 

Misafir takım aldığı 1 puanla Milli araya lider girdi.


 

Bu maçın pozisyonu Oosterwolde-Belhanda mücadelesi olmuş ve iki oyuncu da sarı kart görmüş. 

Ama bu itiş-kakışın, kündelerin, tuşlamaların cezası olmalıydı, olmamış.

Maçın en güzel yanı Yusuf Sarı-Ferdi Kadıoğlu eşleşmesi olmuş. İki oyuncunun müthiş ve ahlaki mücadelesini maç boyunca seyredememek can sıkıcı oldu benim için.

Bir ikili mücadelede Yusuf Sarı’nın tabanı Ferdi Kadıoğlu’nun “aşiline” gelmiş, temasa karşın ancak basma gerçekleşmemiş olmalı ki Kadıoğlu devam etmiş. Oysa Ferdi Kadıoğlu, ahlar-vahlar içinde kendini yere atsa, yuvarlansa, sekiz-on-on beş takla atsa, kısacası “sahtekârlık” yapsa Yusuf Sarı kırmızı ile oyun dışı kalırdı.

Tebrikler Ferdi… Alkışlıyorum seni. Muhtemelen yılın Fair-Play oyuncusu sen olacaksın. 


 

Haftanın Maçı 

-

Haftanın Heyecanlı Maçı

Hatay-GS

Adana Demir-FB

Haftanın Takımı

Antalya

Haftanın İyi Takımları

Hatay

“Yenilmesine rağmen” Konya

Haftanın Futbolcusu 

Ferdi Kadıoğlu 

Haftanın performansı

-

Haftanın Performansları

-

Haftanın Golü

Shelvey (Rize)

Güzel Goller

Güven Yalçın (Karagümrük)

Onuachu (Trabzon)

Jehezkel (Antalya)

Haftanın Hakemi

-

Haftanın iyi hakemleri

Cuma maçlarının hakemleri

Haftanın Asisti

-

Haftanın Pozisyonu

Opoku-Zaynutdinov

Haftanın Talihsizi

Zaynutdinov

Haftanın Talihlisi

Muleka (Sakatlanmadığı için)

Haftanın Söylemi

Rıza Çalımbay: Ne olursa olsun çağrıldığım an seve seve işimi yaparım. İşimin çok zor olduğunu biliyorum. Benden önce gelen arkadaşlardan daha zor bir durumdayım. Keşke daha önce gelebilseydim. Daha farklı şeyler olacağına yürekten inanıyordum.

MOR KART

Opoku (Başakşehir)


 

Birçok başlıkta seçim yapmamamın sebebi maçların tamamını seyredemediğimden oldu.


 


Anahtar Kelimeler: SABUN ELLER
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °