Selçuk Özdağ’la tepeden tırnağa gündemi konuştuk

Bodrum’da Heredot Kültür Merkezi’nde düzenlenen sanat fuarının açılışına katılan TBMM Gelecek-Saadet Grubu Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Enpolitik’in sorularını cevaplandırdı.

Güncel 25.08.2023 22:36:00 0
Selçuk Özdağ’la tepeden tırnağa gündemi konuştuk

Gündeme, siyasete ve sanata dair görüşlerini aldığımız TBMM Gelecek-Saadet Grubu Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 7 yıldır süren FETÖ davasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı vermesini de değerlendirdi. Konuyla ilgili değerlendirmesinde öncelikle Akşener’e geçmiş olsun dileklerini ileten Özdağ, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi hakkında yaklaşık 7 yıldır yürütülen “FETÖ” üyeliği iddiası hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Beklenen bir karar olduğunu baştan ifade etmekte yarar görüyorum. Malumun ilanı olan bu kararın niçin 7 yıl sürüncemede bırakıldığını da bilmek istiyoruz” ifadesinde bulundu.
MUHALİFLERİN TEPESİNDE BOZA PİŞİRMEK İSTİYORLAR
2016’da gizli bir tanığın hiçbir delile dayanmayan soyut beyanları ile, bir siyasetçiye “terör örgütü üyeliği” soruşturması açanların niyetlerinin ayan beyan ortada olduğunu kaydeden Özdağ, “Absürt soruşturmalarla muhalif siyasetçilerin tepesinde boza pişirmek vakayı adiye haline getirildi. Bir soruşturmanın niçin 7 yıl sürdüğünü ise, herkes gibi yargıyı bir sopa gibi kullanan iktidar elitlerinin de bildiğine şüphe yok. Bazı başların üzerinde yargı sopasını Demokles’in kılıcı gibi sallandırmak, bu iktidarın tarz-siyasetidir. Bir kez daha hatırlatıyorum; Bu ülkede muhalif siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler, doktorlar, kadınlar, vatandaşlar dövülmek, hakaret edilmek ve hapsedilmek için mi varlar? Onlara karşı işlenen bu suçlara gizli bir af getirildi de haberimiz mi yok” dedi.
YARGI VİCDAN VE HUKUKUN YOL GÖSTERİCİLİĞİNE RAM OLMALI
“Her şeye rağmen zaten malum olan bir gerçeğin yargı kararı ile de tasdik edilmiş olması sevindiricidir” diye konuşan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; “Umarım ve isterim ki yargımız; iktidar elitlerinin yönlendirmelerine, talimatlarına değil, vicdan ve hukukun yol göstericiliğine ram olurlar. Sonuçta bu ülke hepimizin ve ayarı bozulan adalet kantarında kimin ne zaman tartılacağının bir garantisi de yok. Ülkemiz tarihi bunun sayısız örnekleriyle doludur. Bu yüzden sen ben demeden; ülkede hukuk, ille de hukuk ve adalet diyorum.”
SANAT BİR MİLLETİN HAYAT DAMARI
Bodrum’da bir sanat fuarının açılışına da katılmanın kendilerine mutluluk verdiğini kaydeden Özdağ, “5.Bodrum Sanat Fuarındaydık. Sanat bir milletin hayat damarı. Zeka, yetenek, emek ve sabırla eserlerini veren gelecek kuşaklara bırakan tüm sanatçılarımıza ve sanatkarlarımıza binlerce kez teşekkürler” dedi.
NASS HÜKÜMSÜZ MÜ KALDI?
Merkez Bankası’nın faiz arttırımıyla ilgili aldığı karar hakkında da sorularımıza cevap veren TBMM Gelecek-Saadet Grubu Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Gelin şöyle bir hesap yapıp son beş yılda yaşanılanları şöyle bir masal edasıyla hatırlayalım; 2018 yılında Faiz yüzde 24, Dolar 7 TL, Euro 8 TL, Gram Altın 230 TL, Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı 1714 TL, İstanbul’da ortalama bir ev kirası ise 1250 ile 2 Bin TL arasındaydı. 2023 yılında geldiğimiz süreçte ise Faiz yüzde 25’e Dolar 26 TL, Euro 28 TL, Gram Altın 1600 TL, yine Türk-İş tarafından açıklanan açlık sınırı 11 Bin 525 TL, İstanbul’da ortalama bir ev kirası 10 Bin ile 15 Bin TL seviyesine geldi. Gelin Enpolitik vasıtasıyla iktidara bir çağrım var; madem oransal olarak her şey aşağı yukarı aynı, bugünün tüm fiyat, maaş ve ücretlerini 2018 rakamlarına geri döndürün Hodri meydan! Yaklaşık 2.5 senedir Allah’ın emri diyerek düşürdüğünüz faizler yüzünden halkımız yoksullaştı, canından bezdi. Her işiniz ters ve zamansız. Siz ülke yönettiğinizi mi zannediyorsunuz.! Bu arada Nass hükümsüz mü kaldı?” şeklinde konuştu.
 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °