Selçuk Özdağ’dan Kızılay yetkililerine “İstifa edin” çağrısı

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’yi yasa boğarken ve tüm Dünya’nın odak merkezini bölgeye çekerken Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne ücret karşılığında çadır satmasına Selçuk Özdağ’dan sert tepki geldi.

Güncel 26.02.2023 16:54:00 0
Selçuk Özdağ’dan Kızılay yetkililerine “İstifa edin” çağrısı

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’yi yasa boğarken ve tüm Dünya’nın odak merkezini bölgeye çekerken Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne ücret karşılığında çadır satmasına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan tepki geldi. Özdağ sosyal medya sayfası üzerinden yaptığı paylaşımında, “Eğer Kızılay yetkilileri azıcık vicdanınız varsa istifa edin” çağrısında bulundu.

Gazeteci Yazar Murat Ağırel’in gündeme taşıdığı ve bir anda gündem maddeleri arasında yer alan Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne çadır sattığı iddiaları büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili sosyal medya sayfasından açıklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ iddianın AFAD, Kızılay ve Ahbap Derneği yetkilileri tarafından onaylandığını kaydederek, “Kızılay yetkilileri azıcık vicdanınız varsa istifa edin” ifadesinde bulundu.

YARDIM ZAMANINDA GİTMEMİŞ VATANDAŞ ENKAZIN ALTINA TERKEDİLMİŞTİR

Depremlerin ardından resmi vefat sayısı 44 Milyona dayanıp Yüz binlerce insan çadır ve konteyner ihtiyaç feryadında bulunurken milletin verdiği bağışlarla halka ücretsiz dağıtılması gereken çadırların nasıl oluyor da büyük afet yaşanırken ücretli satılabildiğini soran Selçuk Özdağ, “Depremin ilk anından itibaren koordine bir şekilde depremin yaşandığı Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve diğer illerdeki teşkilatlarımız ve parti yöneticilerimizle diyalog içerisine girdik. Bölgedeki insanlar 48 saat boyunca enkaz yığınları içerisinde çaresiz bir şekilde yardımın gelmesini beklediler. Böyle bir ortamda koordinesiz, plansız ve yönetim kabiliyetsizliğinin yaşandığına şahit olduk” dedi.

HÜKÜMETİN ANALİZ VE YÖNETİM KABİLİYETİ KÖRELMİŞTİR 

“Böylesine yaşanabilecek olan afetlere karşı tüm teçhizata sahip Malatya’daki komando tugayına bağlı Mehmetçiklerimizin dahi bölgeye 3. Günün sonunda intikal ettirilmesi büyük bir acı olmasının yanında trajedik bir durumdur” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Tüm bunların ertesinde 11 il merkezinde ve ilçeleriyle, köylerinde bulunan Milyonlarca vatandaş çadır beklerken bunu karşılamakla sorumlu Kızılay’ın bedel karşılığında 46 Milyon liralık çadır satması, bu çadırları alan Ahbap Derneği’nin ise AFAD engeline takılarak çadırları dağıtamamasının hiçbir mazereti ve gerekçesi olamaz. Hükümet yetkililerinin ihtirasları gerçekleri kopartmış, analiz ve yönetim kabiliyetli körelmiş, vicdanlar hapsolmuştur.” 

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °