Selçuk Özdağ’dan iktidara sert salvolar, “Allah aşkına siz şaka mısınız?”

TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Türkiye’de 500 bin uyuşturucu bağımlısı 240 bin de torbacı olduğunu söyledi.

Güncel 22.10.2023 11:01:00 0
Selçuk Özdağ’dan iktidara sert salvolar, “Allah aşkına siz şaka mısınız?”

Gündeme dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşmada bulunan TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ başta uyuşturucuyla mücadele olmak üzere, Mecliste Milletvekillerinin söz almayışları, Bakanların soru önergelerine cevap vermeyişleri ve çalışan emeklilere verilmeyecek, çalışmayan emeklilere ise bir kereye mahsus verilecek olan 5 Bin TL ikramiye ile ilgili olarak iktidara sert tepki gösterdi. Özdağ konuşmasında Türkiye’de 500 bin uyuşturucu bağımlısı 240 bin de torbacı olduğunu söyleyerek eskiden uyuşturucuların Avrupa’ya gittiğini ancak günümüzde Türkiye’deki gençleri zehirlediğini ifade etti. Özdağ, “Baronları, mafyayı, çeteleri Türkiye’ye kim getirdi” diye hesap sordu. 

ALLAH AŞKINA SİZ ŞAKA MISINIZ?

“Devleti böyle mi yönetiyorsunuz sizler. Bu milletvekillerinin hiç mi hakkı olmayacak. Hiç mi bunlar millet adına konuşmayacaklar. Bakanlar soru önergelerine niye cevap vermeyecekler” diye sorular yönelterek konuşmasına devam eden Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Dün burada uyuşturucu ile ilgili grup önerisi verdik. Burada Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili çıktı dedi ki tarihinin en ciddi mücadelesini yapıyoruz. 500 bin kişi bugün uyuşturucu müptelasıdır. Resmi rakamlardır. Türkiye’de bugün 240 bin torbacı var. Bu malzemeleri nereden alıyor. Uyuşturucuyu kim getiriyor? Allah aşkına Sayın İçişleri Bakanı siz bu yakaladığınız çeteleri Türkiye’ye uzaylılar olarak mı getirdiler? Bu çeteleri, mafyayı kim oluşturdu? Baronları kim getirdi? Ben mi getirdim? Ruslar mı, Yunanlılar mı getirdiler? Siz getirdiniz siz. Sizin iktidarınızda geldi bunlar. Eskiden Türkiye Cumhuriyeti devletinden geçer giderler Avrupa’ya Afganistan’dan uyuşturucu getirirlerdi. Şimdi ise geliyorlar bizim çocuklarımızı zehirliyorlar. Ben anneleri konuşturdum. Vicdanlarınıza hitap ediyorum. Dikkatli dinleyin. İktidarsınız, düzeltmek zorundasınız. O anneler şunları söylüyor. Kızları fuhuş tüccarlarının eline geçiyor. Ardından erkekler tamamen torbacı oluyorlar.”

HAK MI, ADALET Mİ BU?

 “İktidardasınız düzeltmek zorundasınız” diyerek tepkisini sürdüren Özdağ emekli ikramiyelerine de konuşmasında yer verdi. “Gelelim emekli maaşlarına. Biz sizi uyardık. Enflasyonla mücadele edeceğiz, tek haneli rakamlara inecek. İndi mi? Ne zaman inecek. Sayın Cumhurbaşkanı şöyle söyledi. Serzenişleri duyuyorum. Olay olduktan sonra niye duyuyorsun? Görmüyor musun bunların halini” diyen TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Görüyorsun. Yapsana onları da 8 bin 500 lira. 5 bin lira vereceklermiş bir defaya mahsusmuş. O da herkese değilmiş. Çalışanlara vermeyeceklermiş. Çalıştığı için vermiyormuş. Ötekisi ise 30 bin lira emekli maaşı alacak. Çalışmadığı için 5 bin lirayı alacak. Hak mı bu adalet mi bu? Yaptığınız her işte ciddi çalışmıyorsunuz. Bakın tembellik yapıyorsunuz. Hükümetin emeklilere borcu varmış. Madem borcunuz var. 7x5 35 bin lira borcunuz var. Ve diyeceksiniz ki özür diliyoruz yanlış yaptık” diye konuştu.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °