Selçuk Özdağ'dan Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Sadık Ahmet’i anma mesajı

Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Yunanistan Batı Trakya Türkleri lideri, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Kurucu, Genel Başkanı, merhum Sadık Ahmet’i vefatının 28. Yılında andı.

Güncel 24.07.2023 21:18:00 0
Selçuk Özdağ

Yunanistan Batı Trakya Türkleri lideri, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Kurucu, Genel Başkanı, merhum Sadık Ahmet’i vefatının 28. Yılında yaptığı yazılı basın açıklamasıyla anan Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Batı Trakya Türklerinin sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan, Batı Trakya Türklerine “Türk” diye hitap ettiği için hapis cezasına mahkum edilen, Batı Trakya Türklerinin Efsane Lideri Dr. Sadık Ahmet'i Hakk'a yürüyüşünün 28. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Dr. Sadık Ahmet gerçek bir kahramandı

“Devletlerin zaman zaman kahramanları olur. Sanatın, tarihin, edebiyatın, siyasetin kahramanları olur, onlardan bir tanesi de Dr. Sadık Ahmet'ti” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Biz Türkler Orta Asya’dan seyahat etmeye başladıktan sonra, hiç vatansız hiç devletsiz kalmadık. Her yerde vatanımız her yerde devletimiz oldu. Osmanlı en uzun imparatorluk olmuştur. Osmanlı yıkılırken bizim yedi kıtada ve dokuz cephede insanlarımız kaldı. Bir kısmı son liman son kale Türkiye'ye geldiler, bir kısmı ise Batı Trakya’da, Balkanlarda, Kafkaslarda, Kuzey Afrika’da, Orta Asya’da, Orta Doğu’da kaldılar. Batı Trakya’da Dr. Sadık Ahmet o kahramanlardan bir tanesiydi. Ve o kahraman hep önde gitti”

BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN HER DAİM YANLARINDAYIZ

“Batı Trakya Türkleri bulundukları coğrafyada bir Yunan Yunanistan’da hangi haklara sahip ise kendileri de aynı haklara sahip olsun istiyorlar” diyen Özdağ, “Bunda da son derece haklı olup, bu haklı davalarında her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Yunanistan devlet yetkililerine sesleniyorum; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyunuz, Lozan kararlarına uyunuz. Türkiye ile Yunanistan karşılıklı olarak birbirlerine çok yakınlar ve bir çatışmanın, bir kutuplaşmanın, bir kamplaşmanın bütün bölgeye zarar verebileceğini düşünmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

YAŞASIN TÜRK DÜNYASI..!

Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü, “Batı Trakya Türkleri'nin sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan, Batı Trakya Türklerine “Türk” diye hitap ettiği için hapis cezasına mahkum edilen, Batı Trakya Türklerinin Efsane Lideri Dr. Sadık Ahmet'i Hakk'a yürüyüşünün 28. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Batı Trakya Türkleri bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüdükçe geliştikçe zengin oldukça özgür oldukça ve mutlu insanlar diyarı oldukça, bilin ki dünyanın neresinde bir Türk varsa, neresinde soydaşımız, tarihdaşımız, kültürdaşımız varsa onlar da özgür onlarda mutlu olacaklar. Ben buna iman ediyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti devleti, yaşasın Batı Trakya Türkleri yaşasın Türk dünyası yaşasın ay yıldızlı bayrak. Yaşasın dostluk, yaşasın eşitlik, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik.”


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °