Selçuk Özdağ, “Yeter söz milletin, haydi sandığa...!”

Gelecek Partisi Kurucularından ve Millet İttifakı CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Bu iktidar gitmelidir” dedi ve nedenlerini madde madde açıkladı.

Güncel 26.05.2023 11:13:00 0
Selçuk Özdağ, “Yeter söz milletin, haydi sandığa...!”

Türkiye’nin AKP ve MHP’den oluşan koalisyon iktidarının politikaları yüzünden daha öncekilerle kıyas edilemeyecek derecede siyasi ve ekonomik bir kriz yaşadığını kaydeden Millet İttifakı CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Bu iktidar gitmelidir” dedi ve nedenlerini madde madde açıkladı.

MİLLETİMİZİ KIRK SATIR MI, KIRK KATIR MI ÇARESİZLİĞİNE DÜÇAR ETTİLER

AKP iktidarının ve Cumhur İttifakının uzun bir süredir her konuda art niyetli ama bilinçli bir zamana yayma ve kanıksatma siyaseti uyguladığını kaydeden Özdağ, “Ani bir tepki vermesini engellemek için ılık suda yavaş yavaş haşlanan kurbağa misali halkımızı tepkisiz bırakma yöntemi, AKP siyasetinin tarzı olmuştur. Milletimizi yavaş yavaş fakirleştirerek, borçlandırarak kırk satır mı kırk katır mı çaresizliğine düçar ettiler. Kontrollü bir yoksulluğa mahkum ettiler. Cumhur iktidarının, “AB ve diğer ülkelere bu kadar borcumuz varken büyük bir kriz yaşamamıza izin vermezler” kolaycılığına güvenmeleri de fos çıktı. Buna bel bağladıklarını biliyorduk ama dünyadan soyutlanmamıza engel olunamadı” dedi.

AKP İKTİDARI TÜRKİYE’Yİ DÜNYA’DA YALNIZLIĞA SÜRÜKLEMİŞTİR

“Kendilerini vazgeçilmez zannederek avutmaları ve ülkemizi bu pervasızlıklarına kalkan yapmaları, umutsuz bir temennidir sadece” diyerek sözlerine devam eden Özdağ, “Bu iktidarın ülkemiz için tatbik ettiği zamana yayma ve kanıksatma politikasının yabancı ülkeler tarafından da bize uygulandığını görüyoruz artık. Maalesef ülkemizin yaşayacağı bir çöküş dünyanın eskisi kadar umurunda olmayacaktır. Dünyada niye yalnızlaşıyoruz, niye demokratik ülke ve müttefikler ilişkilerini kerhen sürdürürken, niçin sadece otoriter ve antidemokratik ülkeler bizim yanımızda mevzileniyor acaba?” diye sordu.

KREDİ KURULUŞLARININ DAHİ GÜVENİ KALMADI

Uluslararası kredi kuruluşlarında Türkiye’nin kredi notunun sürekli olarak negatife doğru seyrettiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Kredi kuruluşlarının peyderpey ülke notumuzu düşürmeleri, bankaların ve belli başlı şirketlerimizin güvenirliklerini sorgulamaları, kredi musluklarını kesmeleri, dış yatırımları yavaşlatmaları, fabrikalarını kapatıp başka ülkelere taşımaya başlamaları neden acaba? Tek yapabildikleri ise tüm bu çöküşün sorumluluğunu üstlerinden atarak iç-dış düşmanlar retoriği ile gerçekleri tersyüz etmekten ibaret. Beyler, ülkeyi içe kapatmak ve suni gündemlerle idare etmek sizlerin bile üstesinden gelebileceği bir şey değil artık” şeklinde konuştu.

GERÇEK DIŞI İTHAMLARLA YAPTIKLARINI ÖRTBAS ETMEK İSTİYORLAR

“İnsanlar hayat pahalılığından, işsizlikten, adam yerine konulmamaktan, itilip kakılmaktan, hastane sırası alamamaktan, çoluğunu çocuğunu evlendirip yuva sahibi yapamamaktan ve de her şeyden acısı yarınlara umutla bakamamaktan bıktı usandı” diyerek sözlerini sürdüren Özdağ, “Bütün bunların üstünü örtmek için insanları hain, terörist, gayri yerli ve milli iftirası ile ötekileştirip birbirine düşman ederek yol bulmaya çalışmanızın da sonu geldi. Milletimiz de bir yol bulacak merak buyurmayın. Halkımız her şeyin farkında ve eli belinde seçimi bekliyor. Sizlerin anlayacağı tek dil milletin size “yeter artık söz milletindir” diyeceği dildir. 14 Mayıs‘ta milletimiz efendice uyardı anlamadınız. 28 Mayıs’ta anlayacağınız dilden konuşacak ve ülkemizin yakasından düşeceksiniz. Vatanımız için, çocuklarımız için, haydi sandığa” diye konuştu.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °