Selçuk Özdağ, “Ormanlarımız ve yaşam alanlarımız kaderine terk ediliyor”

Milas'a bağlı Akbelen ormanlığına yapılmak istenen maden ocağıyla ilgili halkın direnişi devam ediyor. Yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunan Selçuk Özdağ, "“Ormanlarımız ve yaşam alanlarımız kaderine terk ediliyor" dedi.

Güncel 29.07.2023 14:26:00 0
Selçuk Özdağ, “Ormanlarımız ve yaşam alanlarımız kaderine terk ediliyor”

Başta Muğla ve sahil bandında olmak  üzere “Ben yaptım oldu” mantığıyla işletilmek istenen tesislere yönelik halkın direnişi ve tepkiler devam ediyor. Yaşananların insan ve doğa haklarına saldırı olduğunu kaydeden Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Muğla’mız başta olmak üzere ülkemizin en önemli sorunlarından birisi termik santraller başta olmak üzere, mermer ocakları gibi madencilik faaliyetlerinin mevzuata aykırı şekilde yapılmasıdır. Ve bu yüzden yaşanan çevre kirliliği ve doğa katliamı sorunudur” dedi.

MEVZUAT AYKIRILIĞIYLA BU İŞLER YAPILMAZ

“Madencilik ile uğraşan şirketlerin faaliyette bulundukları alanlar maalesef mevzuata aykırı bir şekilde tekrar doğaya kazandırılmak için ağaçlandırılmıyor. Kanun boşluklarından yararlanıp, ormanlarımız ve yaşam alanlarımız kaderine terk ediliyor” ifadesinde bulunan Özdağ, “Düşünsenize, Milas-Bodrum havaalanını kullanan insanlar şehre gelirken uçaktan aşağıya baktıklarında cennetten bir köşe olan Muğla hayal ederken, kapkara bir görüntüyle karşılaşmaktalar. Elbette bu eleştirilerim madencilik karşıtı olduğum şeklinde değerlendirilmemelidir” şeklinde konuştu.

YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULMALI

“Bu ülkenin varlıklarının ekonomimize kazandırılması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması elzemdir” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Her şeyden önce yurt dışına olan enerji bağımlılığımızın sona erdirilmesi gerekiyor. Ülkemizde madencilik de olsun, kömür de çıkartılsın. Ancak kurallara uygun, çevreye duyarlı bir şekilde tekrar ağaçlandırılarak yapılsın bunlar. Ve en önemlisi de bu yerleri yurt bilen insanlarımızın hassasiyetleri, hatıraları, geçmişleri hiçe sayılarak, hoyratça bir üslupla yapılmasın. Siz yok iken bu insanlar burada idiler. Bu ağaçları, bu zeytinlikleri elleriyle büyüttüler. Aldıkları ürünlerden kızlarını gelin oğullarını güvey ettiler. Bir yuvaları oldu. Hayvanlarını otlattılar. Ekmeklerini taştan çıkardılar. Bu yüzden bu insanları da dinleyin, zulmetmeyin, hakaret etmeyin, yok saymayın.”

YÖNETEMİYORSUNUZ. BARİ İNSANLARI BİRBİRLERİNE DÜŞMAN ETMEYİN

Akbelen’de olan bütün hoyratlıkların müsebbibinin de sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu kaydeden Özdağ, “Başka yerlerde de aynısı yaptılar. Karadeniz’in dereleri kurutulurken de, Kaz dağlarında cennet doğamız katledilirken de aynı taktiği uyguladılar. Sanki bütün bu işlerin sorumlusu sadece şirketlermiş gibi. İktidara sesleniyorum. Bütün bu işlerin bu hale gelmesinin tek sorumlusu sensin. Buradaki insanlar ile firma ve çalışanlarını karşı karşıya getirip birbirine düşman etme. Onları orta yerde bırakıp hiçbir sorumluluğun yokmuş gibi davranamazsın. Kimse kimsenin düşmanı değil!” dedi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °