Selçuk Özdağ, “Milletin ‘Git’ dediğine kimse ‘Kal’ diyemez”

Selçuk Özdağ depremin gerekçe gösterilerek genel seçimlerin ertelenmesiyle ilgili söylemlerin bir demokrasi ayıbı olduğunu kaydederek, “Milletin “git” dediğine” kimsenin “kal” demeye gücü yetmez" dedi.

Güncel 23.02.2023 23:30:00 0
Selçuk Özdağ, “Milletin ‘Git’ dediğine kimse ‘Kal’ diyemez”

Manisa’da programı çerçevesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ depremin gerekçe gösterilerek genel seçimlerin ertelenmesiyle ilgili söylemlerin bir demokrasi ayıbı olduğunu kaydederek, “Milletin “git” dediğine” kimsenin “kal” demeye gücü yetmez. Millet iradesine herkes saygı duymalı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın tüm Dünya’yı derinden sarsan Kahramanmaraş ve Hatay deprem bölgesi dönüşü ilk durağı Manisa oldu. Manisa’da bir dizi program gerçekleştiren Özdağ’ın gündeminde seçim ve deprem vardı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yüksek ihtimal 18 Haziran’da yapılacağını belirtti. Özdağ ikinci ihtimal olarak da 14 Mayıs tarihini gösterdi.

SEÇİMLERDE PARMAK BOYASI MUTLAKA UYGULANMALI

“Milletin git” dediğine kimsenin “kal” diyemeyeceğini ifade eden Özdağ, “Herhangi bir cuntacı veya vesayetçi yapı da milletin sandıkta git

 dediğine veya gel dediğine bir şey yapamaz. Evet, dijital ortamın ve teknolojinin zirvede olduğu bir dönemdeyiz ama verilen her bir oy Türkiye’nin geleceğine yön verecek o nedenle seçimlerde mutlaka parmak boyası kullanılmalıdır. Çünkü Cumhur ittifakının seçimlerde demokrasiyle ve ahlakla bağdaşmayacak bir tutum içerisine girebileceğinden kuşkuluyuz. Hatırlarsınız son seçimlerde mühürsüz 2,5 Milyon zarfın sayılmasına Yüksek Seçim Kurulu tarafından karar verilmişti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen kararlarla ilgili maalesef herhangi bir üst mahkemeye gidemiyor ve itiraz edemiyorsunuz. Parmak boyası uygulaması mutlaka olmalıdır ve yapılabilecek hilelerin önüne geçme şansımız daha yüksek olur” dedi.

FELAKET KAPIMIZDA

CHP Manisa İl Başkanıyken Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Semih Balaban’ı ve CHP Manisa İl Başkanlığı’na atanan İsmail Çalışkan’ı ziyaret ederek tebrik eden Özdağ, Balaban ve Çalışkan’ın iki değerli şahsiyet ve siyasetçi olduğunu kaydederek Manisa’da gerçekleşen programıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Siyaset uzun yokuşlu ve engebeli yoldur. O nedenle siyasette yorulmak olmaz, biz milletimize hizmet için varız ve bunu yaparken de dürüstlükten ve şeffaflıktan asla taviz vermiyoruz. Üstadın ifade ettiği gibi, “Ahlak yolu pek dardır; Tetik bas, önü yardır. Sakın "Hakkım var" deme, Hak yok, vazife vardır!” felsefesiyle hareket ediyoruz. Bu yolda bize inanan, mesai harcayan ve hiçbir menfaat beklemeksizin yorulmak bilmeyen tüm cesur yüreklere çok teşekkür ediyorum. Bugün ziyaretlerde şahsıma eşlik eden İl Başkanımız Nurten Onultmak’a, Şehzadeler İlçe Başkanımız Gökhan Eller’e, İl Kadın Kolları Başkanımız Filiz Elma’ya, Akhisar İlçe Başkanımız Yaşar Artar’a ve partimizin yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hepimizi derinden sarsan ve ilk günden beri mevcut hükümetin her türlü koordinesizliğine, plansızlığına, beceriksizliğine ve yönetim kabiliyetsizliğine şahit olduğumuz depremleri vatandaşlarımızla istişare etme imkanımız oldu. Manisa imar plansızlıklarını, deprem kuşağında olduğumuz için yapılması gerekenleri konuştuk. Hızlanmalı, çok çalışmalı ve kentsel dönüşümü öncelikler sıralamasıyla yapmalıyız. Çünkü felaket kapımızda” dedi.

AKSAKAL KARDEŞLER MANİSA’MIZIN YAŞAYAN TARİHLERİ

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren ve hastaneden yeni taburcu olan Manisa’nın kültür ve edebiyat elçilerinden Gazeteci-Yazar Ali Haydar Aksakal’ı ve kardeşi Yazar Bedriye Aksakal’ı evlerinde ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Aksakal kardeşlerin Manisa’nın yaşayan tarihi mirasları olduğunu belirterek; “Ali Haydar Aksakal ve Bedriye Aksakal’ı ziyaret etmek bir onurdu. Kütüphanesi ise gerçek bir hazine. Kendilerine nice güzel eserler ve uzun ömürler diliyorum” ifadesinde bulundu.

Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Neşe Budak’a ve ailesine geçtiğimiz günlerde vefat eden Annesiyle ilgili taziye ziyaretinde de bulunan Özdağ ayrıca programı kapsamında Manisa esnafını da ziyaret ederek sorun, talep ve beklentileri dinledi. 

  


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °