Selçuk Özdağ, Manisa’ya vadedilip de tamamlanmayan yatırımları sordu

Selçuk Özdağ, Manisa’ya vadedilip de tamamlanmayan yatırımları sordu ve "Cek Cak'larla devlet yönetilmez önce vadettiklerinizi tamamlayın" dedi.

Güncel 20.12.2023 18:53:00 0
Selçuk Özdağ, Manisa’ya vadedilip de tamamlanmayan yatırımları sordu

Manisa’da üç dönem Milletvekilliği yaptığını kaydeden Özdağ, o dönemde vadedilen ve ihalesi yapıaln yatırımların neden tamamlanmadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’yla, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sorarak, “Cek caklarla devlet yönetilmez. Şurayı yapacağız, burayı yapacağız diye vaat dağıtmayı bırakında önce bu yerleri tamamlayın” dedi.

İŞ BİLMEZLİK VATANDAŞI DA ÜRÜNLERİ DE MAĞDUR ETTİ

3 Dönem Manisa’da Milletvekilliği görevini yerine getirdiğini kaydeden o dönemde Manisa-Akhisar-Gördes, Gördes-Selendi-Demirci, Demirci-Selendi-Simav yollarının ihaleye tabi tutulduğunu kaydederek, “Bu ihaleler yapıldıktan sonra yapımı için bu ihaleler yüklenici Müteahhitlere devredilmişti. Ama o günden bugüne kadar 6 yıl içerisinde bu yollar bitirilmedi. Bu yol bitirilmediği gibi yüklenici firma olan Müteahhitlerde işi yarıda bıraktılar. Böyle bir iş bilmemezlik karşısında vatandaşlar mağdur olurken bir diğer yandan da bu bölgelerimizde yetişen ürünler zarara uğradı. Bu bölgede Dünya’ya nam salmış kiraz ve ayva yetişiyor. Has keza yine tüm Camilerde kullanılan halıların üretim merkezi. Tüm bu ürünler ve diğer yetişen ürünlerle Dünya geneline ihracat da gerçekleşiyor. Ulaşım Bakanı’na soruyorum; bu yollar 6 yıldır neden tamamlanmamıştır?

CEK CAKLARLA DEVLET YÖNETİLMEZ

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu döneminde Ahmetli Kelebek Barajı’nın yapım aşamasına geçilmiş ve Sayın Eroğlu burasının 18 Ağustos 2018’de açılacağını duyulmuştu. O vadedilen tarihin üzerinden tam 5 sene geçti. 6. Yıla giriyoruz ama ne baraj var ortada ne de tarım arazilerinde sulamada kullanılacak bir yapım aşaması. Ahmetli Kelebek Barajında yaşananların aynısı Akhisar Gördük Barajıyla ilgili de geçerli. O da 2018’de tamamlanacak ve açılışı yapılacaktı. Yine burasını da Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun dikkatine sunuyorum. Sayın Bakan, yeni vaatlerine devam ediyor. Şunu yapacağız, burayı yapacağız diye… Bu vaatleri yine dile getirmeden 2022 bütçesiyle ne yaptığınızı açıklayacaksınız. O yapacaklarınızı gelecek bütçede söyleyip yaptıklarınızla övüneceksiniz. “ceklerle, caklarla” devlet yönetilmez. Ayrıca muhakkak yapılanlar vardır ondan dolayı da teşekkür ediyoruz. 

HANİ 2022’DE İZMİR – ANKARA HIZLI TREN YOLU TAMAMLANACAKTI?

Vaat edilenlerle beraber Manisa’da 49 sulama göletinin yapılacağına ilişkin söz verildiğini ancak bunun da yerine getirilmediğini kaydeden Özdağ, “Bu söz verilen 49 göletin bazıları yapıldı. Bunların yapılmış olması yeterli değil. Sulama sisteminin de aynı şekilde dizayn edilmesi lazım” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir hızlı tren ihalesi yapılmıştı. Burası da 2022 yılında tamamlanacaktı ama tamamlanmadı. Bu hızlı tren ihalesinin neden hala tamamlanmadığının açık ve şeffaf şekilde ifade edilmesi gerekiyor” diye konuştu.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °