Selçuk Özdağ, “Hükümet sınıfta kalmış, millet hükümetin görevini üstlenmiştir”

Selçuk Özdağ yaşanan depremlerden sonra vatandaşların yardım konusunda seferber olduğunu kaydederek, “Hükümet depremlerden sonra sınıfta kalmış millet hükümetin yapması gereken görevi üstlenmiştir” dedi.

Güncel 12.02.2023 16:16:00 0
Selçuk Özdağ, “Hükümet sınıfta kalmış, millet hükümetin görevini üstlenmiştir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümet yetkililerinin yaşanan depremleri, “Asrın felaketi” olarak yorumlamasına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan sert tepki geldi. Özdağ, “Diyelim ki; Asrın felaketi. Peki, bu asrın felaketi Japonya’da olmuyor mu, Şili’de, ABD eyaletlerinde, Kanada’da, Avustralya’da olmuyor mu? Oluyor. Niye bu asrın felaketi diğer bu saydığım ülkelerde derin yıkımlar meydana getirmiyor?” dedi.

MÜDAHALELER NEDEN GECİKTİ?

Yaşanan depremleri “Asrın felaketi” olarak nitelendiren Hükümet yetkililerine seslenen Özdağ, “Peki ey, hükümet! Asrın felaketiyle karşı karşıya kaldın. İlk altı saat içerisinde, ilk 12 saat ve 24 saat içerisinde müdahale ettiğin mahalle, ilçe, semt ya da bina var mı?  Bu depremleri yaşayan il ve ilçelerde tam teşekküllü yardım, enkaz kaldırma işlemi yaptın mı? AFAD nerede, Kızılay nerede? AFAD’ın görevi nedir? Kızılay ne iş yapıyor? Eskiden Kızılay’ın göreviydi şimdi AFAD üstlendi. Peki AFAD çadırları yeterince dağıttı mı? Kızılay yemek dağıtılacak alanları önce tespit edip daha sonları aşları yeterince dağıttı mı? Peki hükümet görevini ne derece yerine getirdi?” diye konuştu.

BUNLARIN BAŞLICA SORUMLUSU TEK ADAM YÖNETİMİDİR

Emasya protokolü çerçevesinde askeriyenin valilere bağlandıktan sonra valilerin bu yetkilerini kullanamadıklarını belirten Özdağ, "Çünkü tek adam, tek akıl yönetiyor Türkiye’yi çoğulcu yönetim anlayışı yok ki. Valiler Komutanlara talimat vererek, “çıkın diyecekler”, “Sahra çadırlarınızı, fırınlarınızı kurup enkazları kaldırıp güvenliği sağlayın” diyecekler ki askerde buna uyacak. Peki tüm bunlar yapıldı mı? Tek akıl yönetimi olduğu için Valiler saraydan izin alacaklar ki askeriyeye bu talimatı versinler. Deprem bölgesinde yaşananların da, enkazlarında başlıca sorumlusu tek adam yönetimidir” dedi.

17 TANE TUVALET GÖNDERMEKLE GÖREVİN BİTİYOR MU SAYIN BAKAN?

Ordunun müdahalede geç kaldığını da kaydeden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “O bölgede şu an can ve mal güvenliliği zaafiyeti vardır. Dediler ki, “3 Bin askerimiz çıktı” Neden sadece 3 Bin askerimiz çıktı? Milli Savunma Bakanı tüm bunlar yaşanırken 17 tane tuvalet gönderdiklerini söylüyor. Sayın Bakan önce 35-40 Bin askerinle bölgeye müdahale et. Bu askerlerle beraber depremzede vatandaşlara çadır dağıt burada. 17 tane tuvalet göndermekle görevin bitiyor mu Sayın Bakan? AFAD yetkilerine soruyorum; Çadırlar nerede, o kadar büyük çadır sıkıntısı var siz niye bu çadırları dağıtamadınız hala? Milletimiz yaşanan depremlerden sonra seferber olup gerekli yardımları yapmıştır. Hükümet depremlerden sonra sınıfta kalmış millet hükümetin yapması gereken görevi üstlenmiştir. Hükümet dağıtımda yetersiz, organizasyonda yetersiz liyakat ve ehliyeti önemsemeyerek sınıfta kalmıştır.” ifadesinde bulundu. 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °