Selçuk Özdağ Disney yetkililerine seslendi

Atatürk’ün hayatını konu alan diziyi yayınlamadığı gerekçesiyle Disney Plus’a tepkiler devam ederken Selçuk Özdağ Disney yetkililerini konuyla ilgili açıklama yapmaya ve kamuoyunu aydınlatmaya davet etti.

Güncel 2.08.2023 17:29:00 0
Selçuk Özdağ Disney yetkililerine seslendi

Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu önderi ve banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özellikle gençlik yıllarını konu alan dizinin Disney Plus’ta yayınlanmamasına tepkiler devam ederken Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ sağduyulu bir yaklaşımla Disney yetkililerini kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmaya çağırdı.

ERMENİ DİASPORASI SELDEN KÜTÜK YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Disney platformunun, Atatürk dizisini yayınlamayacağını söylemesinin ardından lehte ve aleyhte bir tartışma yürütülmeye başlandığını kaydeden Özdağ sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada, “Atatürk konusundaki hassasiyetleri bilinen iktidarın konuya yaklaşımı da takdire şayan. Ancak Disney yöneticilerinin bir açıklama yapması şart. Söylendiği sekliyle bu dizi; gerçekten Ermeni diasporasının baskıları ile mi yoksa yeni yönetimin karlı olmadığı gerekçesiyle tüm dünyada iptal ettiği yüzlerce içerikten biri olduğu için mi yayından kaldırıldı da Ermeni diasporası selden kütük kapmaya çalışıyor? Bunu bir an evvel açıklamalıdır. Eğer ekonomik nedenlerden dolayı bu karar alındı ise yaşanan sorunun ekonomik gerekçelerle siyasi bir krize dönüşmesine Türkiye devleti olarak fırsat verilmez ve gerekli destek de sağlanabilir” ifadesinde bulundu. 

DİSNEY YETKİLİLERİ KAMUOYUNU AYDINLATMALIDIR

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Yok, iddia edildiği gibi Ermeni diasporasının baskıları ile bu karar alındı ise herkesi Disney aboneliğinden çıkmaya davet ediyorum. Tepkilerin meşruluğu ve yerindeliği açısından Disney firmasının bir açıklama yapması elzemdir.

Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’ın açıklamasının paralelinde Disney Plus Türkiye yetkilileri Atatürk dizisinin yayınlanacağını duyuldu. Dizide Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç ön plana çıkan oyuncular arasında yer alıyor.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °