Selçuk Özdağ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a TRT'nin yayın bütçesini sordu

TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ Şampiyonlar Ligi,, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarının TRT'den yayınlanacağına dair açıklamanın ardından ödenecek tutarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sordu.

Güncel 3.02.2024 15:24:00 0
Selçuk Özdağ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını ve Türk takımlarının mücadelelerini şifresiz olarak TRT 1 ve TRT Spor ’da yayınlanacağına dair yapılan açıklamanın ardından TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ yayınlar için ödenecek tutarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sordu.

TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ, TRT'nin, 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonlarında düzenlenecek UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarına ev sahipliği yapacağı ve Türk takımlarının mücadelelerini şifresiz olarak TRT 1 ve TRT Spor ’da yayınlanacağının açıklandığını kaydederek, “Basına yansıyan bir habere göre; TRT'nin, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ni kapsayan “Canlı yayın” paketi için senelik 27 milyon EURO + stopaj olmak kaydıyla, toplamda 100 milyon euroluk bir teklif yaptığı ve senelik rayiç bedel 15 milyon euro iken, TRT'nin bu rakamın yaklaşık iki katını teklif ettiği yönündedir” dedi.

Bir kamu kurumu olan TRT'nin yayın hakları için yaptığı ödemenin miktarı kamuoyu tarafından merak edilmekte olduğunu kaydeden Özdağ, “Zira, TRT'nin gelirleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vergilerinden temin edilmektedir” diyerek sorduğu soruların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasına ilişkin şu soruları yöneltti;

TRT, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ni kapsayan “Canlı yayın” paketi için senelik ve toplam kaç TL'lik bir ödeme yapmıştır/yapacaktır?

Senelik rayiç bedelin 15 milyon EURO olduğu iddia edilirken, TRT'nin bu rakamın yaklaşık iki katını teklif ettiği basına yansımıştır. TRT'nin iki kat ücret teklif etmesinin/ ödemesinin sebebi nedir?

TRT, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ni kapsayan “Canlı yayın” paketi için ne kadar reklam ve sponsorluk geliri elde etmeyi öngörmektedir?

TRT, olası bir zarar için gerekli risk ve fizibilite çalışmalarını yapmış mıdır? Kurum zarar ederse bu maliyet ve masrafın kim ya da kimlere rücu edilmesi düşünülmektedir?

Kamunun tasarruf yönünde adım atması gerekirken böylesi bir harcamanın yapılıyor olması hükümetiniz için bir çelişki olarak düşünülmüyor mu?

Ayrıca, bir kamu kurumu olan TRT, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için AK Parti adayı Sayın Murat Kurum başta olmak üzere, Sayın Ekrem İmamoğlu ve diğer adaylara şu ana kadar kaç dakika ekranlarda yer vermiştir?


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °