Selçuk Özdağ, "Allah'tan da mı korkmuyorsunuz"

K.K.T.C’de vatani görevlerini yapan erlerin tezkerelerini alan erlerin kendi imkanlarıyla evlerine gönderilmesiyle ilgili iddiaları Milli Savunma Bakanlığı’na soran Selçuk Özdağ sert tepki gösterdi.

Güncel 22.07.2023 15:02:00 0
Selçuk Özdağ,

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs’ta vatani görevini yapan ve Ağustos ayında tezkere alacak olan askerlere, “Kendi imkanınızla geri dönün” duyurusuna tepki gösteren Saadet Partisi Meclis Grup Başkanı Selçuk Özdağ, iddiaların doğru olup olmadığını Milli Savunma Bakanlığı’na sordu. Özdağ Twitter sosyal medya sayfası üzerinden yaptığı paylaşımında, “Alın biletinizi biz sizin hesabınıza sonra yüzde 15’ini yatıracağız diyorlar. Allah’tan korkmaz mısınız siz” diye sordu.

“Bu ülkenin şehir ve kasabalarında doğup büyümüş çocuklarımızı devlet çağırmış askere gitmiş, vergi, ceza demiş borç harç bulup ödemiş, gerektiğinde vatanı için öl demişler şehit olmuş. Yani devletine milletine bir ömür hizmet etmiş. Peki gariban, yoksul çocuklarımız askerlik yaptıkları yerlere gidip gelirken yol paranız var mı diye soruluyor mu?” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti. Kendi imkanlarınla gel ve git diyorlar. uçakla dönmek dışında bir seçeneği olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (K.T.T.C) gibi yerlerde bu yoksul ailelerin çocuklarına ne deniliyor biliyor musunuz? Terhis oldunuz hadi gidin deniliyor. Başarılı iktidar (!) uçak bileti fiyatlarını nerdeyse asgari ücrete yaklaştırmış. Alın biletinizi biz sizin hesabınıza sonra yüzde 15’ini yatıracağız diyorlar. Allah’tan korkmaz mısınız siz. Bu vatandaşımızın zaten parası yok nasıl alsın.

Lafa geldi mi tumturaklı açıklamalarla askerlerimiz bizim gözbebeğimizdir, hiçbir sıkıntıya onları düçar etmeyiz, onların her ihtiyacı bizim namusunuzdur zira onlar bize emanet diyorsunuz. Namusunuza böyle mi sahip çıkıyorsunuz. Göz bebeklerinize bunu mu reva görüyorsunuz?


Anahtar Kelimeler: Selçuk Özdağ "Allah' korkmuyorsunuz"
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °