Selçuk Özdağ, “Alınan karar bizim açımızdan yok hükmündedir” dedi ve ekledi; “Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Korku imparatorluğuna müsaade etmeyeceğiz. Dik duracağız, yılmayacağız. Kazanan hukuk, adalet ve demokrasi olacak, Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız”

Güncel 14.12.2022 23:17:00 0
Selçuk Özdağ, “Alınan karar bizim açımızdan yok hükmündedir” dedi ve ekledi; “Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasının ardından açıklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ alınan kararın siyasi olduğunu ve bu karara saygı duymayacaklarını ifade ederek, “Korku imparatorluğuna müsaade etmeyeceğiz. Dik duracağız, yılmayacağız. Kazanan hukuk, adalet ve demokrasi olacak, Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davadan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası aldı. Karar sonrası Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu beraberinde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın da bulunduğu bir heyetle Başkan İmamoğlu’na destek vermek amacıyla İstanbul’a gitti. Alınan karar ve sonrasında ki yaşananlarla ilgili açıklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Millet iradesinin ve 16 Milyon İstanbul halkının vermiş olduğu bir temsil görevi vardı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun. Bilindiği üzere Sayın Ekrem İmamoğlu 31 Mart 2019’da seçimi kazanmasının ardından bunu kabullenemeyen Cumhur ittifakını görmüştük.  Çeşitli varyasyonlarla, bir takım toplum mühendisliğiyle seçimi yeniletmişlerdi. Burada bir hukuk ve seçim garabetini yaşamıştık. İstanbul halkı çok sağduyulu bir şekilde davranarak 800 Bin oy farkıyla Sayın Ekrem İmamoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini vermişti. Bunun hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Topal ördek olacaklar” ifadesini kullandı ve millet iradesinin üzerinde bir vesayet kurmak istedi. O günden itibaren de Ekrem İmamoğl’'nun üzerindeki Demokles’in kılıcı hiç eksik olmadı” dedi.

Yaklaşık bir yıl önce çıkmış olduğu tv kanalları başta olmak üzere bazı yayın organlarında, Ekrem İmamoğlu hakkında iddianame hazırlandığını ve kendisini siyasi yasaklı ilan etmek için çeşitli senaryolar içerisinde bulunacaklarını kaydettiğini dile getiren Özdağ, “O dönemde şu an Ekrem İmamoğlu’nu cezalı duruma sokacak olan iddianame daha gündemde değildi. 6’lı masaya da çağrıda bulunarak hep birlikte demokrasiye sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamıştım. Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında alınan karar siyasi bir karardır ve biz bu karara saygı duymuyoruz. Zaman zaman yargı kurumunun üzerinde siyasi iktidar bir Demokles’in kılıcı gibi durmaktadır. Sayın Kemal Kışıçdaroğlu ve bana yapılan saldırıdan sonra olduğu gibi…” ifadesinde bulundu.

Yaklaşan genel seçimler öncesi siyasi iktidarın bir korku imparatorluğu kurmak istediğini ama buna asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Zaman zaman yargı üzerinde, zaman zaman siyasiler üzerinde Demokles’in kılıcını sallasalar da, biz her şeyi yaparız mesajı verseler de şunu asla unutmasınlar; Evdeki hesap çarşıya uymaz. Keser döner, sap döner bir günde hesap döner. Cumhuriyet’e geçiş döneminde buna çok şahitlik yaptık. Ne yaparlarsa yapsınlar, bundan sonra da hukuk, adalet, demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkma mücadelemizi kararlılıkla devam edeceğiz. Seçimi kaybedeceklerini onlar da çok iyi biliyor. Türkiye’de 6,5 ay sonra yeni bir güneş doğacak. O güneşin adı Cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü olacak. O nedenle Sayın Ekrem İmamoğlu’na bugün yapılan operasyon çok önceden hazırlanmış bir operasyondu. Bu operasyonda birileri alet olmuş olabilir. Ama bu operasyonu yaparlarken Türkiye’nin itibarını sarstılar. Mücadelemiz devam edecek” dedi.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °