Selçuk Özdağ; “15 günlük turistik geziyi şatafatla aya yolculuk diye yutturmaya çalışıyorlar”

TBMM Gelecek-Saadet Grubu Başkanı Selçuk Özdağ Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu olarak adlandırılan serüvenin aslında turistik bir gezinin ötesine geçemediğini kaydetti.

Güncel 21.01.2024 15:58:00 0
Selçuk Özdağ; “15 günlük turistik geziyi şatafatla aya yolculuk diye yutturmaya çalışıyorlar”

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu olarak adlandırılan serüvenin aslında turistik bir gezinin ötesine geçemediğini kaydeden TBMM Gelecek-Saadet Grubu Başkanı Selçuk Özdağ 15 gün sürecek olan bu süreç için Elon Musk’a Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütçesinden 55 Milyon dolar ödendiğini belirtti. 

AYA İNEMEDİK AMA MUSK’A 55 MİLYON DOLAR ÖDEDİK

Türkiye’nin 2023 yılında Uzay Ajansına 53 Milyon dolar bütçe ayırdığını kaydeden TBMM Gelecek-Saadet Grubu Başkanı Selçuk Özdağ, “Sayın Erdoğan 2023 yılı sonunda aya sert bir iniş yapılacağını dile getirmiş ve hedef büyüterek aya yumuşak iniş yapılacağını belirtmişti. 2024 yılı Ocak ayındayız ve ortada yerli ve milli bir uzay aracımız olmadığı gibi ne zaman bitirileceğine dair de bir bilgi maalesef yok. Sanırım yerli ve milli uzay aracımız konusunda verilen sözler havada asılı kaldığı için büyük bir şatafatla söz konusu turistik geziyi devreye soktular” diye konuştu.

Low Earth Orbit yani alçak dünya yörüngesi denen atmosferin hemen üst tabakasında 420 kilometre mesafede bulunan ve gök otel olarak tabir edilen yerde turistik bir uzay yolculuğu hizmeti veren Elon Musk’ın firmasına tamı tamına 55 Milyon dolar ödendiğini öne süren Özdağ, “Yerli ve milli uzay aracı da dahil bir uzay çalışması için 53 Milyon dolar ayıran Türkiye bütçesinden Elon Musk’ın gök oteline de 55 Milyon Dolar ödenerek toplam 108 Milyon dolar bütçe çıkmış oldu.” dedi.

BİR HİNDİSTAN KADAR DAHİ OLAMADIK

Yaşananların aya yolculukla da direkt ilgisinin bulunmadığına dikkat çeken Özdağ, “Zira ayın dünyaya olan uzaklığı yaklaşık 385 Bin kilometre. 420 kilometre nerede, 385 Bin kilometre nerede? Zaten ülkelerin hedefi artık aya değil Mars’a gitme yönünde. Daha uzak yerlere, daha uzak gezegenlere gitmek istiyorlar. İktidar seçim öncesi propaganda yapsın diye bu ülkenin 55 Milyon doları iki haftalık turistik bir gezi için heba edildi. Olan bitenler bundan ibaret. Hindistan kısa bir zaman önce tamamen kendi imkanlarıyla 73 Milyon dolar harcayarak ürettiği uzay aracıyla aya iniş yaptı. Japonya ise 103 Milyon dolar harcayarak ürettiği uzay aracıyla aya iniş yaptı. Bunu da tüm Dünyayla paylaştı” diye konuştu.

ÜLKE YÖNETMEYİ BIRAKTILAR ALGI YÖNETİYORLAR

Konuşmasında ironide de bulunan Özdağ sözlerine şöyle devam etti; “Başkalarının yaptıklarıyla övünmek bunun cakasını satmak her şeyden önce yerli ve milli olduğundan zerre şüphemiz olmayan bu iktidara yakışmıyor. Her icraat eylemini seçimlere endeksleyen, ülke yönetmek yerine algıları yöneten ve aslında hiçbir şeyi gerçekte yapmayan ancak her şeyi mış, miş, ecek, acak, muş gibi yapan iktidar mensuplarını ve Sayın Erdoğan’ı ciddiyete davet ediyorum. Kimse size aya, uzaya gitmeyin demiyor. Millete hava atmak için elaleme ziyafet çeken, rızkını orada burada yiyip bitiren bir ailenin sorumsuz babası gibisiniz. Kendisini uyaran komu, komşu, akrabaya da ‘sizi gidi vizyonsuzlar, benim bir itibarım var’ demeyi ihmal etmeyensiniz. Vay canına...!”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °