Şehit yakını memurlardan Memur-Sen’e sert tepki

ŞEHİT YAKINI MEMURLAR'DAN MEMUR-SEN'E; "TÜRK MİLLETİNİN VE ŞEHİT YAKINLARININ SABRINI SINAMAYIN"

Güncel 23.01.2024 20:07:00 0
Şehit yakını memurlardan Memur-Sen’e sert tepki

Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde Cuma hutbesinin okunduğu sırada Şehitlerle ilgili bölümü okumadığı için Cami İmamı Mahsun Koçağa’ya anında müdahale eden İlçe Kaymakamı Burak Akeller’i karalama politikasıyla tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a kamu kurumlarında çalışan şehit yakınlarından sert tepki geldi. Şehit yakınlarının yanında olan onların sesi olan Türk Büro-Sen’in Manisa Şube Başkanı Ahmet Ağır beraberinde Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Şentürk Hoşgül, Ülker Kabadağ ve Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler’le Yunusemre İlçe Kaymakamı Atilla Kantay’ı ve Şehzadeler İlçe Kaymakamı Fatih Genel’i ziyaret etti.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Cuma hutbesi esnasında Cami İmamı Mahsum Koçağa’ya Şehitlerle ilgili bölümü okumadığı için İlçe Kaymakamı Burak Akeller’in anında müdahalesinin ardından Mülki İdare Amirlerinin haklı bir duruş göstererek Kaymakam Akeller’in yanında yer almasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Şehit Yakını memurlardan da İlçe İmamı Koçağa’ya sert tepkiler devam ediyor.

Yaşanan hadisenin ilk andan itibaren takipçisi olan ve Cami İmamı Koçağaya’ya tepkisini ortaya koyarak İlçe Kaymakamı Akeller’e destek veren Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Manisa Şubesi Başkanı Ahmet Ağır, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler Yunusemre İlçe Kaymakamı Atilla Kantay’ı ve Şehzadeler İlçe Kaymakamı Fatih Genel’i ziyaret ederek kamu çalışanı şehit yakınlarının Kulp ilçesindeki Cami imamına olan haklı tepkilerini dile getirdiler.

TÜRK MİLLETİNİN VE ŞEHİT YAKINLARININ SABRINI SINAMAYIN

Türk Büro Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Ağır yaptığı konuşmasında, Cuma namazında hutbenin tamamını okumadığı gerekçesiyle şehitlerimize rahmet kısmını es geçen cami hocası ile Kulp Kaymakamı Burak Akeller arasında yaşanan hadiseyle ilgili olarak, “Her şart ve koşulda amasız, fakatsız, lakinsiz devletimizin ve mülki idare amirlerimizin yanındayız. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak önce ülkemiz diyen Sendikamız adına milli değerlerden yoksun bazı yapıların Kulp İlçe Kaymakamımız Burak Akeller başta olmak üzere mülki idare amillerine yönelik mesnetsiz, haksız, acımasız ve hadlerini paylaşımlarına ve açıklamalarına şiddetle karşı çıkıyor ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Vatan savunmasında canını ortaya koyan ve devletimizin bekası için Şehitlerimize ve Şehitlerimizin emaneti olan yakınlarına yönelik en ufak bir söz, müdahale fazlasıyla karşılığını bulacaktır. Hiç kimse ve hiçbir yapı kahraman Türk milletinin ve Şehit Yakınlarımızın sabrını sınamasın. Bu vesileyle tüm Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, mülki idare amirlerimize bu onurlu duruşlarından ve desteklerinden dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ŞEHİT YAKINLARI MEMUR-SEN’DEN ÖZÜR BEKLİYOR

Terör örgütünün hain saldırısının ardından gelen Şehit haberlerinin ardından yaşanan hadisede Diyarbakır Kulp İlçesi Cami İmamı Koçağa’ya sert tepkilerini dile getiren kamu çalışanı şehit yakınları adına konuşan ve kendisi de Şehit yakını olan Türk Büro-Sen Manisa Şube Başkan Yardımcısı Hakan Özen, “Hadisenin ardından sendikamızın işyeri temsilcisi aynı zamanda Gazi yakını olan Cemil Ulusoy kardeşimiz duyduğu üzüntüyü dile getirerek yanımızda olduğunu kaydederken Türk Büro-Sen Genel Başkanımız Sayın Türkeş Güney ve Şube Başkanımız Ahmet Ağır her an ve her koşulda biz şehit yakınlarının yanında olduklarını beyan ederek Kulp İlçe Kaymakamımız Burak Akeller’in en büyük destekçisi oldular. Bu vesileyle Saygıdeğer Başkanlarımıza, mülki idare amirlerimize teşekkür ediyor, kahraman Kaymakamımızın milli hassasiyetinden ve duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak bu hususta bizi asıl derinden etkileyen yaşanan hadiseyi sormadan, soruşturmadan Kaymakamımıza adeta linç edercesine tepki gösteren, şahsi ihtiras ve emellerini ön planda tutarak paylaşımlarda bulunan ve Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın açıklamasının ardından çark eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve ona şirin görünmeye çalışan çıkarcı yapılardır. Kendilerini şiddetle kınıyor kendilerini Şehit yakınlarından ve mülki idare amirlerinden özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °