"SEÇİM İLAN EDİP DARBE DEMEK HEZEYANDIR"

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı ve milletvekili adayı İlkay Şimşek devleti yönetenlerin hem seçim ilan edip hem de seçimi darbe girişimi olarak göstermesinin hezeyan olduğunu söyledi.

Güncel 8.05.2023 15:39:00 0

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı ve milletvekili adayı İlkay Şimşek devleti yönetenlerin hem seçim ilan edip hem de seçimi darbe girişimi olarak göstermesinin hezeyan olduğunu, bu nedenle milletin bu yönetim anlayışını 14 Mayıs'ta sandığa gömeceğini söyledi. 

Şehir merkezinden başlattıkları yoğun seçim çalışmalarını ilçe ve köylere taşıdıklarını, vatandaşlarla bire bir temas kurarak sorunlarını ve şikayetlerini dinleyerek çözüm önerilerini sunduklarını ifade eden İlkay Şimşek, gündeme dair çelişkili ifade içeren 'Siyasi Darbe' iddiasını şöyle değerlendirdi: "Biliyorsunuz birileri çıkıp 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini darbe girişimi olarak nitelendirdi. Dediler ki, '15 Temmuz'daki darbe girişimi halkın sokağa dökülmesi karşısında başarısız oldu, 15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi, 14 Mayıs da Batı'nın siyasi darbe girişimidir', tabi biz bu yorum karşısında şaşkınlık içindeyiz. Kendi ilan ettikleri demokratik seçimleri bir darbe seçimi olarak algılayarak bunu kamuoyuyla paylaşmak nasıl bir davranıştır? Sandık güvenliğini sağlaması gerekenler, Türkiye’de huzuru, güveni sağlaması gerekenler, bizzat bunu provoke ediyorlar, böyle bir şey olabilir mi? Halkımız 14 Mayıs’ta demokratik bir seçim için sandık başına gidecek, ama onlar bunu daha şimdiden gölgelemeye çalışıyorlar, bu haliyle seçimlere şaibe yaratılması aslında kaygı vericidir. Bu duruma neden olanlar derhal istifa etmelidir. Ayrıca, iktidarın seçimle değişmesini darbe sayanlar, demokratik değişimin hangi yöntemle yapılacağını anlatsa da bizler de anlasak."


Anahtar Kelimeler: "SEÇİM DARBE DEMEK HEZEYANDIR"
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °