Özdağ: “TBMM ne kadar görevini yapabilir, kafamda soru işareti var”

14 Mayıs’ta gerçekleşen Türkiye genel seçimlerinde Millet ittifakından CHP Muğla Milletvekili seçilen Selçuk Özdağ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kaydını yaptırdı.Meclise eşi Huriye Özdağ ve kızı Rümeysa Selcen’le birlikte geldi

Güncel 31.05.2023 15:16:00 0
Özdağ: “TBMM ne kadar görevini yapabilir, kafamda soru işareti var”

Millet ittifakından CHP Muğla Milletvekili seçilen Selçuk Özdağ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kaydını yaptırdı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Özdağ, ister 14 Mayıs’ta gerçekleşen genel seçimlerin ister 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin adil bir şekilde gerçekleşmediğini kaydederek, “TBMM ne kadar görevini yapabilir kafamda soru işareti var” ifadesinde bulundu. 

Millet iradesine saygı duyduklarını ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte devletin tüm kadrolarının tek adam yönetimiyle beraber

 bir partinin eline geçtiğini gördüklerini ifade eden Özdağ, “Bir parti devleti oluşturmak istediler ve bunun sonucunda da Bakanlıkların tüm imkanlarını kullanarak seçimlere girdiler. Bunun adına da adil seçim dediler ama bir kez daha gördük ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber Türkiye’de seçimlerde her ne kadar millet iradesi ifadesi kullanılsa da bir yandan medya, bir yandan yargı, bir diğer yandan trollerle kamuoyu oluşturarak Türkiye’de iktidarlarını sürdürmek istediler” dedi.

“Bu şartlar altında Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber, tüm bunların yaşandığı bir süreçte asli görevini ne derece yerine getirebilir?” diye soran Özdağ, “Üç dönem Milletvekilliği yapmış, geçmişte iktidar partisinin genel başkan yardımcılığını yapmış, dördüncü döneminde de bir partinin genel başkan yardımcılığını yaparken Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne tekrar halkın oyları ve desteğiyle gelmiş bir Milletvekili olarak ifade etmeliyim ki; Türkiye’de bu gazi meclis çatısı altında artık kanunlar çıkmayacak kolay kolay. Cumhurbaşkanı kararı, kararnameleri ve kanun hükmündeki kararnameleriyle Türkiye yönetilmiş olacak. Yüzde 48-52 gibi bir neticeyle böyle bir sonuç bizi karşıladı. İsteriz ki Türkiye Büyük millet Meclisi adı ve tarihine yakışır bir şekilde görevini icra etsin. Milletvekilleri kendi hür iradeleriyle çalışmış olsunlar” şeklinde konuşan Özdağ’ın kaydını yaptırdıktan sonra Milletvekilliği rozetini kızı Rümeysa Selcen taktı.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °