"MİLLET UYURKEN AKARYAKITA ZAM YAPTILAR"

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek akaryakıta gelen fahiş fiyat artışını sert bir dille eleştirdi.

Güncel 17.07.2023 08:30:00 0

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek akaryakıta gelen fahiş fiyat artışını sert bir dille eleştirerek, "Hep insanları uykuda yakalıyorlar, şimdi de gece operasyonuyla litrede mazota 7, benzine 7,5 lira zam yaptılar, bu zam iğneden ipliğe binlerce ürüne yansıyacak, millet dipte, bundan sonra tükeniş yaşanacak" uyarısında bulundu.

HABER MERKEZİ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıta gelen yüzde 30 oranındaki zam halktan ve muhalefetten büyük tepki gördü. Akaryakıtta yaşanan bugüne kadar görülmemiş fahiş artış oranına Manisa'da ilk tepki gösterenler arasında Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek de yer aldı. İl Başkanı İlkay Şimşek, iktidar partisi ve yandaşlarının her defasında milleti uykuda yakalayarak zam kararı aldıklarını ve insanlar uyanmadan uygulamaya koyduklarını söyledi. Akaryakıtta yapılan son artışın yakın tarihte görülen en fahiş zam olduğunu ifade eden Başkan İlkay Şimşek şu açıklamada bulundu: "Hep insanları uykuda yakalıyorlar. Millet uyurken benzine litrede 7,5 lira, mazota 7 lira zam yaptılar. Bu ne demek biliyor musunuz, iğneden ipliğe binlerce ürüne üst üste zam gelecek demek. Erdoğan ve Şimşek küfeyi milletin sırtına eksiklik duymadan yüklemeye devam ediyor. Bunun için hiç bir fırsatı kaçırmıyorlar. Her yönden tükettikleri ve bitirdikleri bu güzel ülkeyi olağanüstü zamlarla yönettiklerini sanıyorlar. Kendileri hala iktidarda, ama millet dipte. Bu nasıl bir düzen? Böylesinin örneği çok az görülür, o da gerinin bile gerisinde kalmış ülkelerde görülür."

"MİLLET UYANINCA ÇOK GEÇ OLACAK"

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek durumun farkına varan vatandaşların da tepkili olduğunu söyledi. Şimşek, tepkileri şöyle ifade etti: "Özellikle çiftçilerimiz gibi, nakliye işi yapan esnaflarımız gibi ekmeği traktörüne, kamyonuna bağlı olan vatandaşlarımız akaryakıta gelen ÖTV zammına tepki gösteriyor. Bir çiftçi vatandaşımız bana, 'Ekonomik şartlar, ülkenin durumu, bizim halimiz ortada, umarım bir çözüm bulunur, çünkü bu şekilde devam ederse daha çok zora gireceğiz ve üretemeyeceğiz' dedi. En büyük tehlike budur, çiftçi üretmezse, nakliye biterse, ki yeterince bitik, bir daha dipten çıkamayacağız. Tedirginliği üst sınıra ulaşmış bir başka vatandaşımız da, 'Böyle ne olacak, nereye varılacak, milletin anası ağlayacak, bizi ezmek, üzmek kime ne yarar sağlar' diye dert yandı. Geceleri uyuyamayan, sinir hastası olan vatandaşlarımız var. Bir gecede yüzde 20 zam gelir mi, yüzde 30 zam gelir mi? Bu millet hiç mi rahat yüzü görmeyecek?"


Anahtar Kelimeler: "MİLLET UYURKEN AKARYAKITA YAPTILAR"
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °