Manisa’da Türk Büro-Sen ve İŞKUR depremzedeler için el ele verdi

Türk Büro-Sen Manisa Şubesi ile İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü tüm Dünya’yı derinden etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin bir nebze yaralarını sarmak hedefiyle el ele verdi.

Güncel 24.02.2023 16:55:00 0
Manisa’da Türk Büro-Sen ve İŞKUR depremzedeler için el ele verdi

Türk Büro-Sen Manisa Şubesi ile İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü tüm Dünya’yı derinden etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin bir nebze yaralarını sarmak hedefiyle el ele verdi. Bu kapsamda Türk Büro-Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Ağır ve İŞKUR Manisa İl Müdürü Burak Engin bir araya gelerek depremzedelerin normal hayata bir an önce dönüp, yaralarına nasıl merhem olabiliriz konusunu masaya yatırdı.

Gerçekleşen toplantının son derece verimli geçtiğini kaydeden İŞKUR Manisa İl Müdürü Burak Engin, “Kahramanmaraş Pazarcık ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından 85 Milyon Türkiye olarak büyük bir acı yaşadık ve 11 ili etkileyen depremin ardından ne kadar güçlü bir devlet ve büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın diyor, hayatını kaybeden vatandaşlara yüce Allah’tan rahmet, yaralılara ve hayatta olan vatandaşlarımıza ise acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 2 Bin ailenin Manisa’ya geldiğini kaydeden Engin, “Bu vatandaşlarımız hayırsever vatandaşlarımızın evlerine, KYK öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Şimdi önemli olan topyekun 85 Milyon Türkiye olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sarma zamanı. Bu doğrultuda acılarımızı hep birlikte sararken depremzede vatandaşlarımızın normal hayatlarına bir an önce dönmelerine ve iş hayatına atılmalarına destek sunmak son derece önemli. İŞKUR olarak ailelerin şehrimize gelişlerinden itibaren koordineli bir şekilde kurumumuza iş talebiyle gelen depremzedelerle ilgilenmeleri ve yardımcı olmaları için kurum personelimize gerekli bilgileri paylaşmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda ziyaretimize gelen ve yine depremin yaşandığı ilk andan itibaren depremzede vatandaşlarımıza desteklerini yakından gördüğüm Türk Büro Sen’in Manisa Şube Başkanı Ahmet Ağır ziyaretimize gelerek bu konularda birlikte ne yapabilirizi konuştuk. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Büro-Sen Manisa Şubesi Başkanı Ahmet Ağır ise evsahipliği, dayanışma ruhu ve çalışmalarından dolayı İŞKUR Manisa İl Müdürü Burak Engin’e teşekkür ederek şunları söyledi; “ister Türkiye Kamu-Sen, ister Türk Büro-Sen Manisa Şubesi olarak depremin ilk yaşandığı andan itibaren genel merkezlerimiz başkanlığında elimizi taşın altına koyduk ve bu enkazı nasıl kaldırır, depremzede ailelerimizin yaralarını sarması hususunda neler yapabilirizin sorumluluğunu ve kaygısını taşıdık. Türk Büro-Sen Manisa Şubesi olarak bölgeye ulaşmasını sağladığımız maddi-manevi desteklerin yanısıra AFAD’la işbirliği içerisinde Manisa’mıza gelen depremzede ailelerimizi hayırseverlerin evlerine yerleşmesini sağladık. Şimdi sıra acısı acımız, gayesi gayemiz olan vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde acılarını sararak normal hayata adapte olmalarını sağlamak ve bunu yaparken de geçimlerini sağlayacakları, hayatlarını sürdürecekleri iş kapılarını kendi beceri ve mesleklerine göre sunabilmek. Bu doğrultuda İŞKUR Manisa İl Müdürü Burak Engin’i ziyaret ederek onlar için ne yapabiliriz konusunu masaya yatırdık ve çözüm yollarını konuştuk. Sayın Müdürümüze çok teşekkür ediyorum”


Anahtar Kelimeler: Manisa’ - İŞKUR depremzedeler verdi
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °