KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU KÜRESEL AÇILIMLARINI AFRİKA İLE SÜRDÜRÜYOR

Küresel Çözüm Platformu nitelikli projelerini ve küresel açılımlarını platform üyelerinin katılımıyla Yıldız Teknopark BINA Business Incubator Hızlandırıcı Merkezi'nde 100’ü aşkın özel davetlinin katıldığı toplantıda anlattı.

Güncel 11.02.2024 11:21:00 0
KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU KÜRESEL AÇILIMLARINI AFRİKA İLE SÜRDÜRÜYOR

HABER MERKEZİ- Küresel Çözüm Platformu'nun nitelikli projelerini ve küresel açılımlarını, platform üyelerinin katılımıyla Yıldız Teknopark BINA Business Incubator Hızlandırıcı Merkezi'nde 100’ü aşkın özel davetliye anlattığı toplantıya, Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, Mindshift Empowerment-Employment Initiative (MEEI) Kurucusu Daniel Ayodele, MEEI Başkanı Martins Arebun, Türkiye Başkanı Dr. Yavuz Selim Sılay ve Danışma Kurulu Başkanı Zeki Güvercin, Türkiye Amerika Fahri Konsolosu Nurten Ural, Nijerya, Sudan, Gana, Togo, Kongo, Hindistan ve Benin'de iş yapan bir çok firmanın yetkilileri ve yeni nesil yazılım şirketleri katıldı. Türkiye-Senegal İş Konseyi DEİK Başkanı Zeki Güvercin, beraberinde Daniel Deji Ayodele yaptığı açıklamada Afrika ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla aracıların ortadan çıkarılması için proje ve yazılım geliştirdiklerini ifade etti. Güvercin ve Ayodele, Amerika ve tüm Afrika pazarına hakim olarak Türkiye’deki ürünlerin bu kıtada ihraç edilmesi için çalışıldığını, yeni yatırımlar beklendiğini ve yeni küresel açılımlara imza atılması gerektiğini de belirtti. Afrika'da Devlet ve özel sektörün pek çok ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Ayodele, kıtadaki pazarların büyüklüğünü şöyle anlattı: “Kenya 58 milyon, Kongo 100 milyon, Ruanda 15 milyon, Nijerya 250 milyon, Gana 35 milyon insan demektir, buralarda irtibat kurulabilecek sektörlerin arasında  inşaat, emlak maden, teknoloji, sağlık, bakım, ticaret, marketçilik, tekstil, üretim alanı, tarım teknolojileri gelmektedir. Doğru kontaklar kurulması gerekmektedir. Sahada olmazsan başarılı olunamaz, web sitesinden bakmakla olmaz, bağlantı kurulması lazım, irtibat kurulması lazım. Nijerya Batı Afrika'nın kapısı gibi olan ve 15 ülkenin merkezi olan ülkedir. Bu ülkelerle işbirliği yapılabilir. Dürüstlük ve samimiyet duygusu içinde olan herkese kapımız açık."

Daha sonra konuşan Zeki Güvercin ise Afrika'ya toplam ihracatın yüzde 10 olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi: “İngiltere için eğitim ihracatı çok önemli, buradan 26 milyon dolar gelir elde edildi, Türkiye bu pazardan kendisine neden yer ayırmasın? Türkiye ilaç sektöründe Afrika'ya açılıyor, Türkiye Cezayir’de çölde tarım ve hayvancılık yapıyor. Nasıl ki başka ülkeler Türkiye'de tarım ve hayvancılık yapıyorsa, biz de oralarda aktif olarak bulunuyoruz. Küresel Çözüm Platformu olarak ne kadar isabetli bir platform kurduğumuzu bir kez daha gördük."

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş ise yaptığı konuşmada Asya ülkelerinin Afrika ve Ortadoğu'da iş yaptığını vurgulayarak, “Küresel Çözüm Platformu olarak MEEİ’nin yaptığı çalışmaları hayranlık ve takdirle takip etmekteyiz. Bizler de her şekilde bu tür organizasyonlara destek vermekteyiz, işbirliği yapmaktayız. Küresel Çözüm Platformu olarak biz ayrıca sosyal projelere ve eğitim konusunda da hizmet vermekte ve projeler geliştirmekteyiz" dedi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °