Kılıçdaroğlu, Oğan, Özdağ görüşmesinden "destek kararı çıkacak" iddiası

Enpolitik Ümit Özdağ-Sinan Oğan-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi öncesinde Ankara merkezli edindiği kulis bilgilerine göre "Millet ittifakına destek" çıkacağı iddialarına ulaştı.

Güncel 19.05.2023 11:59:00 0
Kılıçdaroğlu, Oğan, Özdağ görüşmesinden

Enpolitik Ümit Özdağ-Sinan Oğan-Kılıçdaroğlu görüşmesi öncesinde Ankara merkezli edindiği kulis bilgilerine göre "Millet ittifakına destek" çıkacağı iddialarına ulaştı.  Özdağ ve Oğan'ın Kılıçdaroğlu'na ne kadar destek sağlayacağı ve etki yapacağı ise tartışma konusu oldu.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, yüzde 5.17 oy alarak seçimin 2. tura taşınmasında etkili oldu. Oğan’ın 2. turda destek vereceği adaya 5 şartı olduğu, kırmızı çizgisinin ise “terör örgütleri ile mesafe” olduğu vurgulanmıştı. Oğan'ın şartlarının Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhtemel Cumhurbaşkanı Yardımcıları tarafından kabul edildi kaydedildi.

Oğan, destekleyeceği aday konusunda beş olmazsa olmaz şartları arasında; Anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği, Madde 66’da yer alan Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişiminin karşısında set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, son ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon, sonuç sarmalından kurtulması ve terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile arasına mesafe konulması yer alıyordu.

Gerçekleşecek olan toplantı sonrasında destek kararını Ümit Özdağ taradından yapılması bekleniyor


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °