“Kalemin İzi” çıktı

Eğitimci Yazar İsmail Sarıçay’ın 9.kitabı “Kalemin İzi” çıktı

Kültür-Sanat 24.03.2023 20:10:00 0
“Kalemin İzi” çıktı

Eğitimci yazar İsmail Sarıçay’ın 9. kitabı “Kalemin İzi” Sidas Medya tarafından yayınlandı. Yıllarca Anadolu’nun farklı illerinde öğretmenlik yapan Sarıçay yazdığı eserler ile adından söz ettiriyor.  Anadolu kültürünün yok olmaması için önce doğup büyüdüğü köyün geleneklerini ve sözlerini kitaplaştıran yazar, tarihe not düşmek ve geleceğe dair görüşlerinin yer aldığı kitaplarla da yol gösteriyor. 2015 yılında, Balıkesir’de “Yılın öğretmeni” seçilen yazar, 24 Kasım 2015’te, Ankara’da Balıkesir’i temsil etti. 

“Takip edilirse kalem izleri, 

Medeniyetlere taşır sizleri” dizeleriyle yeni kitabını özetleyen İsmail Sarıçay “ Yıllarca kalemin dilinden veya izinden, film şeridi gibi akan, olaylar ve değerlendirmelerimiz, “Kalemin izinden” eserimizle, siz değerli okuyucularımızın, okuyup değerlendirmelerine bırakıyoruz. On yıllarca takip ettiğimiz dünya ve ülkemizdeki olayların ve değerlendirmelerimizin, bugünlere nasıl ışık tuttuğunu, bu eseri okudukça göreceksiniz. Daha önceden serdedilmiş her fikrin, öngörüsü ve isabetli olup olmadığı, zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacaktır. Yaşananların, temellerinin daha öncelerden adım adım atıldığı göz ardı edilmemelidir. 

 

Her olayın, her gelişmenin mutlaka geçmişe dayanan bir altyapısı mevcuttur. Hiçbir sosyal gelişme veya olay, bir anda kolay kolay ortaya çıkmaz. Mutlaka bir arka planı ve daha önceden dayandığı zeminleri vardır. Bu zeminleri, kalemlerin izinden takip ettiğimiz takdirde, birçok olayın kaynaklarına inebiliriz. Böylece yazı dediğimiz kelime ve cümlelerden, işin aslını öğrenir, okur ve anlamaya çalışırız. Tarihi olayları ya da belgeleri, kalemin bıraktığı izlerinden anlamaya çalışırız. Kalemler taşa, kayaya, deriye, kerpice, kâğıda vb materyallere iz bırakmasaydı, geçmiş tarihi ve medeniyetleri nereden öğrenecektik? Geleceğe bilgi birikimlerimizi ve tecrübelerimizi nasıl bırakacak, medeniyetleri nasıl oluşturacaktık.

 

İşte bu eserde, yakın geçmişte dünyanın, bölgemizin ve Türkiye’nin geçirmiş olduğu tarihi değişim, gelişme ve olayları, zamanında yazılan yazılarımızla, gerçekleşen sonuçları, daha iyi değerlendirecek ve anlayacaksınız.  Kısaca kalemimizin bıraktığı izlerle, tarihe ve geleceğe not düştük. Bu notları okuyup değerlendirecek olan, siz değerli okuyucularımızdır.

 Kısaca; 

“Ahvali yazdık kalemin iziyle, 

 Tarihe not düştük kâğıt yazıyla” şeklinde konuştu. 

 

İsmail Sarıçay Balıkesir yazar ve şairler derneği(BAYŞAD), Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu ve Altıeylül Yörük Türkmen derneği(AYTÜRK) yönetim kurulu üyesi olan yazar, aynı zamanda Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Aksakallılar meclis üyesidir. Halen Ekosektör gazetesi, Bengises gazetesi, Balıkesir Politika gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Yazarın yayınlanmış 8 kitabı vardır. Ayrıca çeşitli günlük, haftalık dergi, gazete ve internet sitelerinde yayınlanmış binin üzerinde makalesi mevcuttur.

 

Yazarın yayınlanan kitapları ise şunlar:

1-İcikler'de düğün

2-İciklername 

3-İşkence medeniyeti

4-Cambaz ile Gambaz

5-Unutulan Antik kent Sidas

6-Tarihi Türk idealleri

7-Hac anıları

8-Eğitim Mimardır


Anahtar Kelimeler: “Kalemin çıktı
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °