Hayat pahalılığından bezen vatandaşlar içlerini İrfan Sönmez’e döktü

Her gün en az fiyat etiketleri ve hayat pahalılığı vatandaşı canından bezdirdi. İYİ Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez’e içini döken vatandaşlar çaresizlik ve umutsuzluk içinde olduklarını belirttiler.

12.05.2023 11:40:00 0
Hayat pahalılığından bezen vatandaşlar içlerini İrfan Sönmez’e döktü

Her gün en az fiyat etiketleri ve hayat pahalılığı vatandaşı canından bezdirdi. FOX TV'nin ana haber bültenine taşıdığı haberde  İYİ Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez’e içini döken dar gelirli vatandaşlar, “Fakir daha çok fakirleşti. Zengin zaten zengindi krizi fırsata çevirerek parasının üstüne para koydu. Eskiden en fazla 200 lira harcayarak pazardan torbalar dolusu ihtiyaçlarımızı alır en az bir hafta onunla idare ederdik, şimdi 200 lirayla aldıklarımız bir torbayı bile doldurmuyor” dediler. 

HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞIN YAŞAM UMUDUNU UMUTSUZLUĞA BIRAKTI

Hayat pahalılığı ve enflasyon vatandaşın canına ot tıkadı. Her geçen gün artan hayat pahalılığı vatandaşın yaşam umudunu ve sevincini hüsrana ve umutsuzluğa bırakırken Elazığlı vatandaşlar içlerini İYİ Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez’e döktü.

Çiftçi vatandaşlar hiçbir ürün ekememenin mağduriyeti Sönmez’e anlatırken dar gelirli vatandaşlarda geçinememenin getirdiği acıyı dile

 getirdiler. Sönmez’e ekonomik durumun getirdiği sonuçları aktaran Çiftçi vatandaş, “Artık bütçeyi kaldıramıyoruz. Köylüye gübre yardımını vermek kalıcı bir çözüm değil önemli olan üreticiyi bu duruma getirmemek. Bunun önlemini almalarını bekliyoruz” dediler.

Her geçen gün daha pahalıya tencerenin kaynadığını hatta bazı ailelerin her gün çocuğuna kaynattıkları kemiğin suyunu içirdiklerini belirten vatandaşlar alım güçlerinin her geçen gün düştüğünü belirttiler.

Vatandaşın dertleriyle dertlendiklerini ve halkın teveccühüyle millet ittifakının iktidara geleceği ilk günlerden itibaren hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonla mücadele ederek kangren halindeki sorunlara neşter vuracaklarını kaydeden İYİ Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez, “Fakir fukaranın emeklerinin çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Çalanlarla da hesaplaşacağız” diye konuştu.

 

MİLLET İTTİFAKIYLA VATANDAŞIMIZIN YÜZÜNÜ TEKRAR GÜLDÜRECEK, MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ

Millet ittifakı iktidarında mülakat sisteminin de kaldırılacağını ifade eden Sönmez, “Torpilin ve haksızlığın önüne geçeceğiz. Sözü misal; Emekçinin çocuğu sınavda 90 alırken, yandaşın çocuğu 60 alıyor, bu durumda işe girmek emekçinin çocuğunun en doğal hakkıyken bir bakıyoruz bunun tam tersi yaşanıyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Haklarının yenmesine müsaade etmeyeceğiz ve millet ittifakı döneminde buna son vereceğiz. İşsizliğin çözümü liyakat ve ehliyettir. Gençlerimiz işsizken yandaşı yanlarına alıp 5-6 maaş veriyorlar. Bu adalet midir? Liyakat, ehliyet sahibi gençler işsizken hiçbir becerisi olmayan insanlar ise alıp kurumlara yerleştiriliyorsa burada adaletten de, liyakatten de, kalkınmadan da bahsedemezsiniz” dedi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °