Gelecek Partisi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında hukuki süreç başlatıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Twitter sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında hukuki süreç başlatma kararı alacaklarını ifade etti.

Güncel 5.02.2023 00:07:00 0
Gelecek Partisi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında hukuki süreç başlatıyor.

Gelecek Partisi Sivil Toplum Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 24.25.26. Dönem Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Twitter sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında hukuki süreç başlatma kararı alacaklarını ifade etti. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın bilgi edinme hakkını kullanarak Türkovac hakkında 4 maddelik soru yöneltmesinin ardından sorulara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevapsız kalması şüphe ve kuşkuyla karşılanırken Özdağ Twitter sosyal medya sayfası üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca’ya 2 ayrı tarihte bilgi edinme kanunu çerçevesinde sormuştum. Maalesef cevap vermek zahmetine katlanmadı. Şimdi kendisi hakkında hukuki süreci başlatacağız. Kendisini herhalde layüsel zannediyor” ifadesinde bulundu.

BAKAN KOCA SORULARA NEDEN KAYITSIZ KALIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 22 Aralık 2021 tarihinde Türkovac hakkında acil kullanım onayının alındığını duyurduğunu ve Koronavirüsle mücadele kapsamında aşıyla ilgili aylarca konuşulmasına rağmen beraberinde bazı soruları da getirdiğini kaydeden Özdağ, “Sayın Fahrettin Koca’da 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde 2 kez dört maddeden oluşan kamuoyunun da yakından takip ve merak ettiği sorulara cevap istemiştik. Ancak Bakan Koca sorduğumuz sorulara cevap vermek yerine ikinci kez suskun ve kayıtsız olma yöntemine devam etti. Bakanın görevi kayıtsız kalmak değil kamuoyunu aydınlatma adına bu sorulan sorulara açıklık getirmek ve vatandaşı bilgilendirmektir. Sayın Koca Maalesef cevap vermek zahmetine katlanmadı. Şimdi kendisi hakkında hukuki süreci başlatacağız” diye konuştu.  

ÖZDAĞ NE SORDU BAKAN KOCA NEYE KAYITSIZ KALDI?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan cevaplamasını istediği ama cevapsız bırakılıp kayıtsız kalınan sorular şu şekilde;

  1. Türkovac aşısı Dünya Sağlık Örgütü’nden hangi tarihte onay almıştır?
  2. Onay alındıktan sonra Türkovac aşısı kaç vatandaşımız üzerinde kullanılmıştır?
  3. Bugüne kadar Türkovac aşısının tüm Dünya’ya gönderileceği/satılacağı duruldu? Bu bağlamda aşı hangi ülkelere kaçar adet gönderildi/satıldı ve ne kadar gelir edildi?
  4. Türkovac aşısının Afrikaülkeleri başta olmak üzere diğer geri kalmış ülkelere hibe olarak gönderileceği ifade ediliyordu. Bahse konu hangi ülkelere kaçar tane aşı gönderildi? Bu ülkelerde Türkovac aşısı kullanıldı mı? Büyük bir şaşa ile takdim edilen Türkovac aşısının başarı yüzde oranı kaçtır? 

Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °