Gelecek-Saadet Grubu'ndan Riyad'da yaşanan Süper Kupa rezaleti hakkında TBMM'ye araştırma önergesi

Galatasaray'la Fenerbahçe arasında oynanması gereken Süper Kupa müsabasının iptal edilmesinin ardından açıklamada bulunan TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ TBMM'ne araştırma önergesi vereceklerini kaydetti.

Güncel 3.01.2024 16:51:00 0
Gelecek-Saadet Grubu

TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad Şehri'nde oynanması gereken müsabakanın Atatürk tişört ve pankartlarına Suudi yetkililerin izin vermemesi üzerine her iki kulübün tepki göstererek iptal edilmesinin ardından konuyu TBMM'ye taşıyarak araştırma önergesi vereceklerini belirtti.

2023 YILINI BÜYÜK BİR REZALETLE KAPATTIK

Yaşanan hadise hakkında sosyal medya sayfasından açıklamada bulunan Özdağ, “Maalesef 2023 yılını büyük bir rezaletle kapattık. İktidarın içerde yaşattığı rezaletler yetmemiş olacak ki yılın sonunda öyle bir rezalet yaşatalım ki bütün dünya duysun denmiş. Kabahat samur kürk olmuş kimse üstüne almamış dedikleri gibi bu rezaletin sahibini ara ki bulasın” ifadesinde bulundu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa rezaleti hakkında: "Siyasi meze, şov provokasyon malzemesi yapıldı" diyor. Ben de; böyle öznesi belli olmayan edilgen sözler bir dünya liderine yakışıyor mu, kim bu provokasyoncular diye sormuştum” diyerek açıklamasına devam eden Özdağ, “Birkaç milyonluk sponsorluk için bile ülkenin milli değerlerini, onur ve haysiyetini pazarlık masasına koymakta bu kadar pervasız olanlara asıl sorulması gereken; milyarlarca dolarlık “swap, yatırım, bağış, borç vs.” için hangi şartların önünüze koyulduğu ve kabul edildiğidir” dedi.

HAVADA ISLIK ÇALINIP SUÇ BAŞKALARINA ATILIYOR

“Ülkenin medyası, akademisi, STK’ları, ve dış politikası bir kişinin içerdeki popülist politikalarına göre konumlanmıyor mu?” diye soran TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı Selçuk Özdağ paylaşımına şöyle devam etti, “Söz konusu kişi bugün ak dediğine yarın kara, dün hain/düşman dediğine bugün dostum diyerek savrulduğu için bu savrulmalar yaşanmıyor mu? Şimdi uluslararası ilişkilerde ortaya konulan bu “ergen” tavırları ve yaşanılan rezaleti kimse üstüne almıyor, havaya ıslık çalıp suçu başkasına atıyor. Halkımız, Türkiye Cumhuriyeti’ni bu duruma düşürenlerin kimler olduğunu çok iyi biliyor. Sorumluları tekrar edecek olursak: Süreçte görev ve insiyatif almış olan başta hükümet görevlileri, TFF, kulüp yöneticileri, dış işleri yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile her konuda tek yetkili, karar verici olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Gerçek gündemimizin üstünü kapatan tüm bu tartışmaları sonlandırmak. Ülkemizin bir an önce hayat pahalılığı, işsizlik,emeklilerin yaşadığı zorluklar, adaletsizlik vb gerçek gündemi olan sorunlara dönmesi, milletimize yaşatılan bu rezaletin gerçek sorumlularının tespiti ile bu defterin kapatılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir araştırma önergesi vereceğiz.”


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °