Enpolitik Manisa’da seçimin nabzını tuttu

Enpolitik Haber kulislerden aldığı bilgiler ışığında ve yapılan kamuoyu çalışması neticesinde Manisa’da hangi siyasilerin hangi siyasi partiden aday gösterileceği yönünde çok yönlü bir araştırma yaptı.

Güncel 8.04.2023 17:12:00 0
Enpolitik Manisa’da seçimin nabzını tuttu

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere sayılı günler kala siyaset kazanı kaynamaya başladı. Yoğun şekilde devam eden ittifak görüşmelerinin yanısıra siyasi partiler Milletvekili aday listelerini açıklamaya başladılar. Manisa’da da aynı siyasi tempo ve seçim heyecanı her geçen gün kendini daha da hissettirirken Enpolitik Haber kulislerden aldığı bilgiler ışığında ve yapılan kamuoyu çalışması neticesinde Manisa’da hangi siyasilerin hangi siyasi partiden aday gösterileceği yönünde çok yönlü bir araştırma yaptı. İşte ortaya çıkan ve gündemi derinden sarsacak bilgiler;

MHP İÇİN ZOR BİR SEÇİM

MHP genel seçimler öncesinde Manisa Milletvekili Adaylarını ilk açıklayan siyasi parti olurken Milletvekili Aday sıralamasını beklendiği gibi Erkan Akçay, ikinci sırayı ise Alaşehir ilçesinden Ali Uçak oluşturdu. Kulis görüşmelerinde tarafımıza yansıyan bilgiler arasında MHP’nin her geçen gün oy kaybı yaşadığı ve özellikle Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere Merkez Karar Yürütme Kurulunun ve parti kurmaylarının özellikle bu noktada sessiz kalması ardından da son yapılan ittifak görüşmelerinde HÜDA-PAR konusunda yine sessizliğe bürünmesi özellikle vatansever ve milliyetçi cephede büyük tepkiyle karşılandığı kaydediliyor. O nedenle Milletvekilliğinde şansının az olduğu belirtilirken Manisa’nın genel olarak milliyetçi muhafazakar bir nüfusa sahip bulunması nedeniyle bir ihtimal Erkan Akçay’ın birinci sıra olması avantajıyla bir kez daha bu avantajın kullanılarak geçen seçimlere göre daha zor gözükse de Mecliste partisini Milletvekili olarak temsil etme şansının bulunduğu öne sürülüyor.

AK PARTİ’DE TEPKİLER KAN KAYBINA YOL AÇTI

AK Parti’nin oylarının özellikle yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında yine büyük bir tepki aldığı ve iktidar olmanın avantajını kullanamadığı kaydediliyor. An itibariyle TMMM’de Manisa’dan 6 Milletvekiline sahip olan AK Parti’nin oluşan tepkiler neticesinde Manisa’da da büyük bir kan kaybı yaşadığı ve bu seçimlerde şansının 3 Milletvekilinden daha iyi olamayacağı kuliste konuşulanlar arasında. Geçen seçimlerde AK Partiye gönül vererek oyunu kullanmış seçmenin ise büyük tepkisine neden olarak gösterilen sebepler arasında ise mevcut 6 Milletvekilinin halkın sorunlarıyla uğraşmak yerine daha çok Ankara’da bulunmayı tercih etmesi ve vatandaşla bütünleşememesi olarak gösteriliyor. AK Parti genel merkezinin oluşan tüm bu tepkileri yakından takip ettiği ve ardı ardına anket çalışması yaptırarak halk nezdinde tekrar gönüllere girecek Milletvekili adayı listesi hazırlığında olduğu kaydedilirken mevcut 6 Milletvekilinden adaylar arasında en az yüzde ellisinin şans bulamayacağı kulis bilgileri arasında.

CHP’DE ÖZGÜR ÖZEL VE SELÇUK ÖZDAĞ ÖNE ÇIKIYOR

24.25.26. Dönem Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın AK Parti’den 4 Milletvekili arkadaşıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi’nde ister partisi ister 6’lı masa ittifakında kilit isimlerden biri olduğu ve bu seçimlerde CHP listesinden Milletvekili Adayı gösterileceği öne çıkan bilgiler ışığında. Manisa’da CHP’nin 6’lı masa ittifakının 5 siyasi partisinden aldığı büyük destekle güçlü bir Milletvekili listesiyle seçmenin karşısına çıkacağı kaydedilirken Özgür Özel’in birinci, Selçuk Özdağ’ın ikinci, başarılı geçen Manisa İl Başkanlığından sonra milletvekilliği adaylığını açıklayan Semih Balaban’ın ise üçüncü sıradan, mevcut Milletvekillerinden Bekir Başevirgen’in dördüncü, geçmiş dönem Milletvekillerinden Tur Yıldız Biçer’in ise beşinci sıradan, diğer sıralamalarda ise Saadet, Deva ve Doğru Yol Partisi’nden birer isminde aday gösterileceği güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

İYİ PARTİ’DE HASAN ERYILMAZ

Meral Akşener Genel Başkanlığında hızlı bir trend yakalayan İYİ Parti’de ise yine İl Başkanıyken Milletvekili adaylığını açıklayan Hasan Eryılmaz’ın birinci sıradan aday gösterileceği kulislerde konuşulanlar arasında. Hasan Eryılmaz’ın yanısıra Gökhan Çoban, Ahmet Çayırlı, Kazım Özsoy, Mustafa Enöz gibi isimlerin de Milletvekili aday listesinde yer alması bekleniyor.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI İDDİALI

HDP ile TİP’in oluşturduğu Emek ve Özgürlük ittifakının ise Manisa’da iddialı olabilecek aday listesiyle seçmenin karşısına çıkacağı kaydedilirken en az bir Milletvekili çıkarma iddiasında olduğu belirtiliyor.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °