Engelliler Günü öncesi engelli vatandaşlara büyük ayıp

ENGELLERİ KALDIRACAK HAYIRSEVERLER ARANIYOR!

Güncel 8.05.2024 23:56:00 0
Engelliler Günü öncesi engelli vatandaşlara büyük ayıp

Manisa'nın alanında en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Manisa Bedensel Engelliler Derneği'nin yönetici ve üyeleri, Şehzadeler Belediyesi eski yöneticileri tarafından sosyal etkinliklerde kullanılması için kendilerine tahsis edilen asansörlü engelli hizmet aracının, yeni yönetim tarafından kullandırılmadığını belirterek hayırsever işinsanlarına seslendi: "Hayırsever işinsanı, siyasetçi Ali Uçak bize araçlara uygun engelli asansörü aparatı bağışladı, şimdi 2'nci el de olsa bir panelvan araca ihtiyacımız var, lütfen bize yardımcı olun ve bizi özgürlüğümüze kavuşturun."

HABER MERKEZİ- Manisa'nın alanında en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyeleri, yerel seçimlerden sonra sosyal yaşama ve etkinliklere katılamadıklarını, adeta evlerine kapanarak çaresizlik içinde başlarına gelen üzücü olayların sonuçlarını beklemeye başladıklarını ifade etti. DGYD Haber Ajansı muhabirine konuşan bir çok bedensel engelli, yıllardır davet edildikleri bir çok etkinliğe, gösteriye, tiyatroya, sergiye, hatta piknik ve eğlenceye, Şehzadeler Belediyesi eski yönetiminin kendileri için tahsis ettiği asansörlü engelli hizmet aracıyla gittiklerini, bu aracının bir araya gelmek, buluşmak ve diğer insanlarla da sosyalleşmek adına çok fayda sağladığını ifade ederek, seçimlerden sonra bu hizmetin durdurulduğunu söyledi. Kullandırma izni tamamen Belediye Başkanı'na ait olan asansörlü engelli hizmet aracının belediye garajına alınarak kızağa çekildiğini ve adeta çürümeye terk edildiğini görmekten büyük üzüntü duyduklarını anlatan engelliler, içlerinde her inanç ve görüşten kadın, erkek, genç, yaşlı engelli bulunduğunu, yaşanan bu engelleme olayına bir anlam veremediklerini belirtti. Engelliler ayrıca insan hakları, anayasa ve yasalarca kendilerine tanınmış ve uygulamada olan bir hakkın nasıl bu kadar rahatça, hoyratça, düşüncesizce ve sevgisizce engellendiğini de kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını ifade etti.

BAŞKAN YILDIZ MÜCADELEDEN VAZGEÇMİYOR

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, yaşanan bu gelişmeler ışığında şu bilgileri verdi: "Yıllar önce tüm şehir halkı, kamuoyu, hayırseverler, valilik, belediye yöneticileri ve milletvekillerimizin de desteği ile uluslararsı fonlardan yararlanarak elde ettiğimiz ve bizim yıllardır elimiz, kolumuz olan, kırık kanadımızı tamir edip özgürleşmemizi sağlağan, üyelerimize, ihtiyaç sahiplerimize tekerlekli sandalyeden medikal cihazlara, hasta yatağından ilaçlara, giyimden gıdaya, her türlü ihtiyacını ilettiğimiz, kapısına kadar gidip emanetlerimizi bıraktığımız, dağların öbür yüzünü görmemizi sağlayan, bizi her türlü sosyal alana taşıyan, bizim eksiğimizi kapatan, özgürlüğümüzü geri veren asansörlü engelli aracımızı kimsenin bizden almaya hiç bir hukuksal hakkı ve dayanağı yoktur, zaten vicdanı da yoktur. Manisa kamuoyu bunu bize revâ görenlerden elbet hesap soracaktır. Ama bizim bu zihniyetle uğraşıp, bu davranışı sergileyenlerle polemiğe girmeye vaktimiz yok ve karakterimiz de uygun değildir. Biz Allahımızın bize sunduğu nimetleri O'ndan ve hayırsever kullarından isteyeceğiz. Bugüne kadar hep yanımızda olan, varla yoku kavuşturan, bize hizmet binamızdan akülü aracımıza, tekerlekli sandalyemizden ilaçlarımıza kadar destek veren, bizi gerektiğinde en iyi hastanelerde, en iyi doktorlara ameliyat ettiren hayırsever işinsanlarımıza sesimizi duyuracağız. Allah razı olsun sesimizi duyanımız çok, hayırsever işinsanı, siyasetçi Ali Uçak bize araçlara uygun engelli asansörü aparatı bağışladı, şimdi panelvan bir araca ihtiyacımız var, bu araç 2'nci el olsa da olur, bizim o aracın bakımını yapacak, boyayacak, asansörünü takacak hayırsever ustalarımız da var. Biz yine Devlet büyüklerimizle, hayırseverlerimizle, halkımızla bir ve beraber olup özgürlüğümüze kavuşacağımız aydınlık günü bekliyoruz, Allah bu duamızı kabul edeceklerden razı olsun, yar ve yardımcıları olsun."


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °