Doğu Türkistan halkının özgür ruhunun temsilcisi Barın Şehidlerini Anıyor

İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’da 5 Nisan 1990'da işlediği vahşi cinayet Barın Katliamı, 33. yılında acısı eksilmeden Uygur Soykırımı olarak devam ediyor.

Güncel 4.04.2023 16:59:00 0
Doğu Türkistan halkının özgür ruhunun temsilcisi Barın Şehidlerini Anıyor

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, ÇKP Genel sekreteri ve Çin Lideri Xi Jinping’in de, İşgalindeki Doğu Türkistan’da Uygur ailelerinin çocuklarını ayırarak Çin’de zorla tutarak insanlık suçu işlemesi sebebiyle Rus lider Putin gibi hakkında ceza davası açılması ve tutuklama kararı çıkarılması gerektiğini söyledi.

Çin lideri Xi Jinping ve Rusya lideri Vladimir Putin insanlığa karşı suç işliyor, ancak şu ana kadar yalnızca Putin hakkında bir tutuklama emri var.

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, ÇKP Genel sekreteri ve Çin lideri Xi Jinping’in de, İşgalindeki Doğu Türkistan’da Uygur ailelerinin çocuklarını onlardan zorla ayırarak Çin’e kaçıran bu suretle işlediği insanlık suçları sebebiyle Rusya Lideri Putin gibi hakkında ceza davası açılması ve tutuklama kararı çıkarılması gerektiğini açıkladı.

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas Almanya’nın önde gelen Bild gazetesine yaptığı açıklamasında konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Rusya Lideri Putin Rus Ordusuna Ukrayna’ya saldırı emri vererek ve bu ülkenin bir bölümünü işgal eden ve Ukraynalı ailelerin çocuklarını kaçırarak Rusya götürdüğü için Uluslararası Ceza Mahkemesi(UCM) tarafından hakkında dava açılmış ve tedbir olarak hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Halbuki Çin Lideri Xi’de aynı Putin gibi işgalindeki Uygur bölgesinde Hitlerin Toplama Kampları gibi Çin tipi toplama kampları kurmuş, milyonlarca Uygur, Kazak ve diğer Çinli olmayan etnik Türk halklarını topluca tutuklayarak bu toplama kamplarına hapsetmiştir.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °