Doğan Demir, “Kerbela'da büyük bir insanlık suçu işlenmiştir”

Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu adına açıklamada bulunan İstanbul Milletvekili Doğan Demir Muharrem Ayı nedeniyle açıklamada bulundu. Demir, “Kerbela’da büyük bir insanlık suçu işlenmiştir” dedi.

Güncel 20.07.2023 12:56:00 0
Doğan Demir, “Kerbela

Hz. Ömer'in halifeliği devrinde 638 yılında Resul-i Ekrem'in Mekke'den Medine'ye hicretinin resmi takvim başlangıcı olarak kabul edilmesiyle başlayan Muharrem ayı bu yılda idrak ediliyor. Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu adına açıklamada bulunan İstanbul Milletvekili Doğan Demir, “Alevi toplumunun inancında önemli bir değer olan Muharrem Ayı bugün itibarıyla başladı. Muharrem Ayı'nı bizim için önemli kılan nedenlerin en başında Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Yezit ordusu tarafından katledilmesidir. Bundan dolayıdır ki Muharrem orucunun diğer bir adı da Yas-ı Matemdir, bizim için matem ayıdır, yastır” dedi.

MUHARREM MUHASEBE VE NEFSİMİZİ TERBİYE ETTİĞİMİZ BİR AYDIR

“Muharrem orucu, insanın özünü dara çektiği, yanlışlarını-doğrularını, eksilerini-artılarını düşünmesi ve bütün bunların sonucunda iyiye, doğruya, güzele yönelerek nefsine verdiği terbiyedir” diyerek sözlerine devam eden Demir, “Muharrem Ayı'nda 12 gün oruç tutar, yas ilan ederiz ve İmam Zeynel Abidin'in Kerbela' da sağ olarak kurtulduğu ve Ehl-i Beyt'in soyu devam ettiği için orucun bitiminde Aşure kaynatırız” ifadesinde bulundu.

KERBELA UNUTULMAYACAK KADAR DERİN VE ANLAMLI BİR ÖĞRETİCİDİR

Kerbela’ da büyük bir insanlık suçu işlendiğini belirten İstanbul Milletvekili Doğan Demir, “Kerbela; aradan asırlar geçse de unutulmayacak kadar derin, anlamlı, öğreticidir. Kerbela; şehitler şahı İmam Hüseyin’in, 71 yoldaşıyla birlikte Muaviye oğlu Yezit tarafından günlerce susuz bırakıldıktan sonra şehit edildiği yerdir. Kerbela; mazlum ile zalimin, iyi ile kötünün, haklı ile haksızın karşı karşıya geldiği meydandır. Kerbela; bizler için direnişin, mücadelenin en büyük örneğidir. Kerbela; Dünyanın neresinde olursa olsun güçlünün güçsüzü ezdiği, zalimin zulüm yaptığı, adaletin gücünün değil güçlülerin adalet anlayışının hüküm sürdüğü her yerdir. Kerbela; İmam Hüseyin’in onurun, şerefin, gururun ve haysiyetin insanlık için vazgeçilmez bir yüce değer olduğunu, tüm yakınları ile birlikte hayatını ortaya koyarak kanıtladığı bir insani duruş ve direniştir” şeklinde konuştu.

HUSEYNİ DURUŞ BİZLERE BIRAKILMIŞ ÖNEMLİ BİR MİRASTIR

“Zalime, haksızlığa, hukuksuzluğa boyun eğmeyen, hak mücadelesi veren herkesin duruşu birer Hüseyni duruştur” diyen Demir, “Kerbela’ da Hz Hüseyin, Yezit karşısında geri dönmeyerek iyiyi, doğruyu, haklıyı cesaretlendirmiş ve bu uğurda kendini feda etmesi bize bırakmış olduğu çok önemli bir mirastır. Bu mirasın sahipleri olarak yaşamımızın her alanında adaleti, eşitliği, hakça düzeni savunmaya, ezilenin sesi olmaya, yoksulun aşı olmaya, hayvanları, doğayı ve ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz. İnsanı insandan ayıranlara karşı çıkmaya, o sizden diye ayıranlara bu bizden diye kayıranlara karşı çıkmaya, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine karşı çıkmaya, çocuk istismarcılarına karşı çıkmaya, Hüseyni duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Tüm Canların yapacağı ibadetlerin, çekeceği yasların hak katında kabul olmasını dilerim. Hünkar yardımcımız, Şah-ı Merdan yolumuza yoldaşımız olsun” diye konuştu.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °