DGYD: Gazeteciler büyük bir baskı ve tehdit altında

DGYD Başkanı Hakan Özen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında Gazetecilerin her geçen gün daha da artan büyük bir baskı ve tehdit altında mesleklerini icra ettiklerini kaydetti.

Güncel 9.01.2023 13:40:00 0
DGYD: Gazeteciler büyük bir baskı ve tehdit altında

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında Gazetecilerin her geçen gün daha da artan büyük bir baskı ve tehdit altında mesleklerini icra ettiklerini kaydetti. 

Özen, “Gazetecinin görevi kamuoyunu aydınlatmak ve elde ettiği bilgi ve belgelerle haberini en doğru bir şekilde okurlarına aktarmaktır. Geldiğimiz noktada yeni basın kanunu adı altında gösterilen ve yasalaşan bazı maddeler Demokles’in kılıcı gibi gazetecilerin üzerinde bir tehdit unsuru oluşturmakta. Gazeteci haberini yazarken kaygı içerisinde ve psikolojik bir baskı altında haberini yazmaktadır. Bu şartlar altında sadece gazeteciler değil basın özgürlüğü de büyük bir tehdit ve baskı altındadır. Özgür basın idealleri ise sadece iyi dilek ve temennilerden öteye geçememektedir” dedi. 

Dünya Basın Özgürlüğü endeksinde ise Türkiye’nin 180 ülke arasında 149. sırada olmasının kaygı verici olduğunu kaydeden Özen, “Şu net bir şekilde bilinmelidir ki mesleğini onurlu ve cesur bir şekilde sürdürmek isteyen Gazeteciler hangi şartlar altında olurlarsa olsunlar kalemlerini kırmadan ve kıvırmadan doğrudan, hukuktan ve insan haklarından yazmaya devam edeceklerdir. Başta Gazeteciler olmak üzere tüm basın meslektaşlarımız adına ortak temennimiz görevlerini hiçbir baskı ve tehdit altında özgür bir şekilde sürdürmeleridir” ifadesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: : Gazeteciler büyük baskı tehdit altında
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °