CUMHUR İTTİFAKI DAĞILDI, SEÇMEN MİLLİ YOL'A YÖNELDİ

Manisa siyasi arenası sıcak günler yaşarken, AK Partililerin MHP, MHP'lilerin de BBP'nin seçmenine göz dikmesi çatlak yarattı, oluşan güvensizlik ortamı milliyetçi, muhafazakar seçmenin Milli Yol Partisi'ne yönelmesine neden oldu.

Güncel 5.05.2023 21:20:00 0
CUMHUR İTTİFAKI DAĞILDI, SEÇMEN MİLLİ YOL

Manisa siyasi arenası sıcak günler yaşarken,  Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP'nin saha çalışmalarında ortaya atılan rekabetçi söylemler seçmenin aklını karıştırdı. AK Partililerin MHP'li seçmenlere "Boş yere MHP'ye oy vermeyin, oylar bölünür, verdiğiniz oy boşa gider, direk AK Parti'ye oy verin" şeklinde telkinde bulunması, MHP'lilerin de BBP'li seçmenlere "Biz varken BBP'ye oy vermenize gerek yok, bu durum oyları böler, MHP'ye oy vermeniz yeterli" diyerek yönlendirme yapması Cumhur İttifakı'na olan güvenin azalmasına neden oldu. Sahada bu tür söylemlerle karşılaşan Cumhur İttifakı partilerini destekleyen seçmenler "Böyle birlik beraberlik mi olur? Birlikte hareket etmeleri gereken parti yönetici ve üyeleri ayrı ayrı bize gelip birbirlerinin oyunu istiyor, görülmüş şey değil, bunlar şimdiden böyle yaparsa ileride ne olur kim bilir?" diyerek tepkilerini ifade ediyor.

MİLLİ YOL PARTİSİ GÖZE GİRDİ

AK Partililerin MHP, MHP'lilerin de BBP seçmenine göz dikmesi Cumhur İttifakı'nda çatlak yaratırken, oluşan güvensizlik ortamı Atatürkçü, milliyetçi, ülkücü ve muhafazakar seçmenin Milli Yol Partisi'ne yönelmesine neden oldu. Bu durumu beklenen bir sonuç olarak değerlendiren Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı ve Milletvekili Adayı İlkay Şimsek, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak Türk siyasetinde ezberleri çoktan bozduk ve milletimizin desteğini aldık" diyerek şu açıklamada bulundu: "Sadece Manisa'da değil ülke genelinde her gün Cumhur İttifakı içinde yeni çatlaklar yaşanıyor, oy hırsı ittifak partilerinin tabanında ayrışmalara neden oluyor. AK Parti-MHP ve MHP-BBP gerginliğinin yanında Yeniden Refah Partisi'nin tabanı da gelinen noktadan rahatsız. Necmettin Erbakan'ın basına verdiği bir çok demecinde Recep Tayyip Erdoğan için “Onu bazı dış güçler buraya getirdi, şu anki dünya düzeninin; ırkçı, Siyonist emperyalizmin, insanları köleye çeviren güçleri. Batılı, Siyonist dünya düzenine bilmeden destek oluyorlar. Yaptıklarının çoğu yanlış. Vergiler ve borçlarla Siyonistlere para kazandırıyorlar" dediği halde oğlu Fatih Erbakan'ın AK Parti iktidarına destek vererek babasının kemiklerini sızlattığını, bu durumdan üzüntü duyduklarını kendi partilileri bize hergün söylüyor. Görünen şu ki Aziz Türk milletini ikiye bölen, 'Ya bendensin ya hainsin' diyen, gücü ele geçirip, güç zehirlenmesi yaşayanlar bugün kendileri bölündüler. Büyük Türk milleti iki yanlıştan birini tercih etmeye zorlanırken Milli Yol Partimizin birlik ve beraberliğini görerek bize yöneldiler."

"PARTİMİZE DESTEK ARTIYOR"

Milli Yol'a yönelişin artarak devam edeceğini söyleyen İlkay Şimsek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sadece sözde sisteme karşı çıkan, ama birkaç milletvekilliği ile 'Meclise girip şerre engel olacağız' diyen ve her iki tarafa da yamanan, dik duramayan, faiz düzenini benimseyen milli görüşçülerin, diğer yanda sözde milliyetçi geçinen, vatan, bayrak, devlet, millet kavramları ile milletimizi oyalayan, şehit edilen Sinan Ateş için ses çıkaramayanların ne kadar milliyetçi ve vatanperver olduklarını halkımız görmüştür. Gerçek Atatürkçüler, milliyetçiler, ülkücüler, muhafazakarlar, vatan ve millet aşkıyla dolu vatanseverler gördükleri gerçekler karşısında tepkilerini göstermeye başlamıştır ve bu tepkiler hiç kuşkusuz sandığa yansıyacaktır. Halkımız kendi gücüne inanan, kendisini refaha taşıyacak, huzur ve güven ortamını inşa edecek, adaleti sağlayacak vatanın gerçek evlatlarına, Anadolu çocuklarına yönetimi teslim edecektir. Bunun emareleri saha çalışmalarımızda görülmektedir, bu güvene layık olmak için gecemizi gündüzümüze katarak halkımızla omuz omuza mücadeleye devam ediyoruz."


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °