CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL: "EMEKLİYE YAPILAN BU ZAM KABUL EDİLEMEZ"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; 'TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik yüzde 25 zam' açıklamasına tepki gösterdi.

Güncel 4.01.2023 11:54:00 0
CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL:

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; 'TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik yüzde 25 zam açıklamasına' tepki gösterdi. Erol, ''AKP’nin iktidara geldiği 2002’de SSK emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katıyken, bugün emekli maaşı asgari ücretin üçte ikisidir. AKP emeğiyle geçinmeye çalışan milyonlara yüzde 25 zammı layık görmektedir. Bu zam asla kabul edilemez'' dedi.

"EMEKLİYE YAPILAN BU ZAM KABUL EDİLEMEZ"

Gürsel Erol konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AKP’nin iktidara geldiği 2002’de SSK emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katıyken, bugün emekli aylığı asgari ücretin üçte ikisi diyerek emekliye yapılan yüzde 25 zammı eleştirdi. Erol sözlerine şöyle devam etti:

''TÜİK’ in verilerine göre son 12 aylık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmıştır. İktidar ise vergi ve harçlara yüzde 123 zam yapmıştır. Yeni yılın gelmesiyle zamlar yağmur gibi yağarken, Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamayla memur ve emeklinin maaşına yüzde 25 zam yapılacağını açıklamıştır. Aralık ayında TÜİK’in bile yaptığı aylık enflasyon artışına göre ilaçlar %18,5 artmış, su %10, et fiyatları %8, patates %6, pirinç %4 artmış ama AKP emeğiyle geçinmeye çalışan milyonlara yüzde 25 zammı layık görmektedir. Bu asla kabul edilemez. Asgari ücretin bile altında kalan emekli maaşı ile yurttaşlarımızın geçinme şansları kalmamıştır. AKP’nin iktidara geldiği 2002’de SSK emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katıyken, bugün emekli maaşı asgari ücretin üçte ikisidir.

"EMEKLİNİN, EMEKÇİNİN, DUL VE YETİMİN HAKKI ELBET SORULUR"

'İstanbul Ticaret Odası’na göre 12 aylık enflasyon yüzde 93, TÜİK' in makyajlı rakamlarına göre ise 12 aylık enflasyon yüzde 64,3.' Hiçbir dönemde iki enflasyon ölçümü arasında böylesine büyük fark oluşmamıştır. TÜİK belli bir süredir gerçek enflasyon rakamlarının altında enflasyon açıklayarak, memur ve emeklilerin refah kaybına ve yurttaşlarımızın yoksullukta birleşmesine neden olmaktadır. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur."


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °