Stadyumdaki intihar saldırısında ölü sayısı 25' e yükseldi

Irak'ın Babil kentinde bulunan bir stadyumda düzenlenen intihar saldırısında, hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e, yaralı sayısı da 30'a yükseldi Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlendi

Güncel 26.03.2016 00:00:02 0
Stadyumdaki intihar saldırısında ölü sayısı 25

BAĞDAT (AA) - Irak'ın Babil kentinde bulunan bir stadyumda futbol maçı oynandığı sırada düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e, yaralı sayısının da 30'a yükseldiği bildirildi.

Babil İl Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Felah er-Radi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Stadyum saldırısında ölenlerin sayısı 25'e yükseldi, 30 kişi de yaralandı.' dedi.

- Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi

Babil'deki stadyum saldırısının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Örgüte yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada, Bağdat'ın güneyindeki el-Hasva (İskenderiyye) bölgesinde Haşdi Şabi unsurlarını hedef alan bir intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Babil'in kuzeyindeki el-Hasva bölgesinde yerel iki takım arasında oynanan futbol maçı sırasında, stadyumda intihar saldırısı düzenlenmiş, yapılan ilk açıklamada saldırıda 15 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Irak'ın Babil kentindeki kontrol noktasına Mart ayı başında düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği intihar saldırısında da 52 kişi ölmüş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °