TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

'PKK, Avrupa'da hukuken yasaklanmış bir örgüt olmasına rağmen, fiilen kamu yararına çalışan dernek muamelesi görüyor'

Güncel 24.03.2016 16:42:04 0
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 'PKK, Avrupa'da hukuken yasaklanmış bir örgüt olmasına rağmen, fiilen kamu yararına çalışan dernek muamelesi görüyor.' dedi.

Yeneroğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da kamuoyunun terör örgütü ile ilgili manipüle edildiğini bildirdi.

Almanya özelinde sadece son birkaç hafta içinde terör örgütü PKK ile yandaşlarının derneklere ve camilere birçok saldırıda bulunduğunu belirten Yeneroğlu, bu konuların oradaki medyada yer almadığını vurguladı.

Yeneroğlu, bu saldırıların hemen sonrasında terör örgütüne mensup paravan örgütlerin, aynı gün veya sonraki gün fotoğraf yayınlayıp adres gösterdiklerini, ancak yetkili makamlarca herhangi bir takibat yapılmadığını belirtti.

Yeneroğlu, şöyle devam etti:

'Bunlar bizim için sürpriz değil. PKK terörüyle mücadelede Almanya'dan daha kararlı adımlar bekliyoruz. Almanya gibi derin dostluklarımızın olduğu bir ülkenin terör örgütüne kucak açmasını ve beslenmesine ortam sunmasını kabul etmek mümkün değil. Terör örgütlerinin arasında kategorik ayrım yapılmasını kabul etmek mümkün değil. Almanya, oradaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumakla yükümlüdür.'

PKK'nın, Avrupa'da hukuken yasaklanmış bir örgüt olarak tanımlanmış olmasına rağmen, fiilen kamu yararına çalışan dernek muamelesi gördüğüne dikkati çeken Yeneroğlu, 'Aslında faaliyetlerine, eylemlerine hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerekiyor. Almanya, Belçika ve terör örgütünün kendi ülkelerinde rahatça haraket etmesine, beslenmesine propaganda yapmasına olanak sağlayan ülkelerin yöneticilerinden daha hassas davranmalarını, tatmin edici cevaplar vermelerini ve bu örgütlerin üzerine ciddi anlamda gitmelerini bekliyoruz.' ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili bir soru üzerine, 'Hukuki süreci, iddianameyi görelim, ona göre değerlendirme yaparız.' yanıtını verdi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °