Tofaş, tedarikçileriyle bir araya geldi

Güncel 24.03.2016 16:30:03 0
Tofaş, tedarikçileriyle bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Tofaş, Bursa?da düzenlediği Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'nde tedarikçileri ile bir araya geldi.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye?de hem otomobil hem hafif ticari araç üreten tek fabrika olan ve aynı anda 6 markaya üretim yapabilen Tofaş, tedarikçileri ile yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

Bursa'da düzenlenen Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'nde Tofaş, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) üst düzey yöneticileri ve tedarikçiler ile 500 kişinin üzerinde katılımcı yer aldı.

Toplantı sonrasında düzenlenen ödül töreninde Tofaş'ın Altın Seviye'de üretim yapmasında ve ürün geliştirme süreçlerinde büyük katkıları bulunan tedarikçiler ödüllendirildi. 8 ayrı kategoride 15 tedarikçi üstün performanslarıyla ödüllerin sahibi oldu.

Etkinlikte konuşan Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Tofaş'ın, Türkiye'nin ihracat devlerinden biri olmasında tedarikçilerin büyük önem taşıdığını vurguladı. 2015 yılının hem kendileri hem de otomotiv sektörü için tarihi bir yıl olduğuna dikkati çeken Eroldu, şunları kaydetti:

'Tofaş olarak sektörün üzerine çıkan bir performans sergiledik. 2015'in Kasım ayında kompakt sedan modelimiz Egea'yı pazara sunduk. Sedan modelimiz Türkiye'de ve Avrupa'da büyük bir beğeni ile karşılandı. Bu başarının arkasında çok sayıda yenilik, akıllı mühendislik çözümleri ve iyi proje yönetimi olduğu kadar tedarikçilerimiz de bulunuyor. Tedarikçilerimiz Tofaş ailesinin önemli fertleri arasında yer alıyor.

Tofaş, üretim ve Ar-Ge yetkinlikleri ile yurt dışında da önemli ölçüde itibar kazandı. Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünyaya tanıttığımız Egea Station Wagon ve Hatchback ile halihazırda ürettiğimiz Sedan modelleri fuarın yıldızı oldu. Bu, sadece Tofaş?ın değil tedarikçilerimizle birlikte Türkiye otomotiv sektörünün de büyük bir başarısıdır.'


- 'Egea Sedan, Meksika'da Neon ismiyle satışa sunulacak'


Eroldu, Egea projesinin özellikle teknoloji yatırımları için hem kendilerini hem de tedarikçilerini destekleyecek önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Egea Sedan'ı Avrupa'nın dışında Meksika pazarına da ihraç edeceklerini ifade eden Eroldu, otomobilin Dodge markası altında Neon ismiyle satışa sunulacağını dile getirdi.

Eroldu, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Yeni pazar arayışlarımıza da ayrıca devam ediyoruz. Projenin üretim adet öngörülerini her geçen gün yukarı doğru revize etmekteyiz. Bu başarılı yolda uzun yıllardır bizlerle omuz omuza yürüyen tedarikçilerimiz ile hareket etmenin öneminin farkındayız. Başarılarından ötürü tedarikçilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.

Bizim için her çalışanımız çok değerli. Bu sebeple iş güvenliği konusuna da en üst seviyede hassasiyet gösteriyor, tüm iş güvenliği gerekliliklerini '0' iş kazası hedefiyle uyguluyoruz. Tedarikçilerimizin de iş güvenliği standartlarını en üst seviyede tutmasının önemini hatırlatır, bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim.'


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °