Umuda yolculuk yine facia ile sonlandı! 5'i çocuk 39 ölü

Göçmenleri taşıyan teknenin batması ile birlikte yine bir facia yaşandı. Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda kişiyi taşıyan tekne alabora oldu. Teknenin batması ile birlikte 5'i çocuk 39 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güncel 30.01.2016 14:53:34 0
Umuda yolculuk yine facia ile sonlandı! 5

Kaçak yollardan Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin umut yolculuğu ölümle sonlandı. Avrupa'ya geçmek için hayatlarını tehlikeye atan göçmenlerin umuda yolculukları yine facia ile sonuçlandı. Alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu, Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda kişi, Midilli Adası'na geçmek için Bademli köyünden tekneyle denize açıldı.

Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra tekne, henüz belirlenemeyen nedenle battı.
Sahil Güvenlik Komutanlığından, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 5'i çocuk 39 kişinin öldüğü, 75 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. Kurtarılanların sayısı da 62'ye çıkarken, 6 cesedin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi. 

Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Perşembe 30.9 ° / 17.6 °
Cuma 29.5 ° / 16.6 °
Cumartesi 31.1 ° / 16.1 °